Skyldig i drabet på George Floyd: Skrift på hånden vækker opsigt

Foto: Ritzau Scanpix

Der udbrød jubel og glæde i storbyer over hele USA, da man fik bekræftet, at Derek Chauvin var blevet kendt skyldig i alle tre anklagepunkter for drabet på George Floyd.

Derek Chauvin måtte indse, at hans dage som en fri mand var ved at være talte. Juryen, bestående af tolv medlemmer, skulle bruge to dage i forhandlingens tegn, før man kom frem til en straf. 

Det endte som bekendt med, at han blev kendt skyldig i drabet på George Floyd. Dommen blev modtaget med stor lettelse, og det medførte såmænd, at der udspillede sig nogle vilde scener ude foran retsbygningen.

Læs også

Nyt dødsfald rammer dronningen

Det har dog umiddelbart ikke været den samme følelse, man kunne finde hos Derek Chauvin. Han har værert på fri fod siden drabet, men denne gang blev han altså fulgt ud af retslokalet i håndjern. 

Det var dog her, man kunne se, at der var noget skrift på Chauvins hånd. Der gik ikke længe, før alle var på sagen. Derek Chauvins advokat har dog efterfølgende løftet sløret for, hvad det går ud på, da han snakkede med TMZ.

Han fortæller, at han fik sin klient til at skrive nummeret ned. Han var forberedt på, at det kunne ende med, at han blev kendt skyldig i sagen, og han vidste, at hvis det skete, så ville hans kaution blive ophævet og han ville ryge i fængslet. 

Chauvins advokat, Eric Nelson, har dog ikke ønsket at afsløre, hvad dette telefonopkald skulle handle om. Ifølge mediet, så skulle Chauvin have planer om at anke dommen.

Derek Chauvin, den tidligere politibetjent, som tog livet af George Floyd ved brug af et ubarmhjertigt knæ, står til at kunne blive smidt bag tremmer i 75 år. 

Chauvin blev kendt skyldig i alle anklagepunkter. Han har dog under hele forløbet hævdet, at han er uskyldig.

Læs også

Restauratører slår alarm: Folk holder ikke afstand

 

Dagens Gossip