Smitte opdaget: Vil aflive flere tusind hamstere

Foto: Shutterstock

Det sker som led i en forsigtighedsstrategi.

I Kina er man meget påpasselig over for covid-19, da man står over for at skulle være vært for vinterudgaven af de olympiske lege.

Derfor kan flere tusind hamstere ende med at blive tvangsaflivet, ligesom minkene blev det i Danmark i november 2020.

Styret i Hong Kong har nemlig beordret, at tusindvis af hamstere skal overgives til "bortskaffelse", efter at spor af covid-19 blev fundet på 11 dyr i en dyrehandel. Det skriver The Guardian.

Læs også

Par filmede sig selv have samleje i kørende Tesla: Så reagerede Elon Musk

Ordren inkluderer kæledyr, der blev købt dage før jul, skal overdrages, med en advarsel om ikke at "kysse eller efterlade dem på gaden", da Hongkong og det kinesiske fastland forsøger at opretholde en nul covid-strategi, der forsøger at undertrykke alle udbrud internt og samtidig opretholde stram grænsekontrol med omverdenen.

Myndighederne meddelte tirsdag, at spor af virussen blev opdaget på 11 hamstere ud af i alt 178 hamstere, kaniner og chinchillaer, der blev testet i Little Boss dyrehandel og tilhørende lager i Causeway Bay, mens de undersøgte byens første usporbare Delta-variantdiagnose i mere end tre måneder hos en 23-årig butiksansat.

To ansatte blev også bekræftet at have covid-19, heriblandt en, der renser dyreburene og håndterer hamsterne.

Som svar beordrede de øjeblikkelig suspension af hamstersalg og import af alle gnavere.

Omkring 2.000 hamstere, inklusive eventuelle købte siden 22. december, skal afleveres, rapporterer lokale medier, og ejerne skal melde sig til test for covid-19.

Hong Kongs sundhedsminister, Sophia Chan, indrømmede, at der ikke var beviser for, at husdyr kan overføre sygdommen til mennesker, men myndighederne handlede af forsigtighed.

"Vi har vurderet, at risiciene ved disse partier er relativt høje og har derfor truffet beslutningen baseret på folkesundhedsbehov," sagde direktøren for landbrug, fiskeri og bevarelse, Dr. Leung Siu-fai og tilføjede: 

“Vi opfordrer alle kæledyrsejere til at overholde streng hygiejne, når de håndterer deres kæledyr og bure. Du må ikke kysse eller forlade dem på gaden."

Læs også

Nye spor i Madeleine-sagen: "Chokerende"

 

 

Dagens Gossip