Soldat skal for retten: Gav kolleger cannabis-kager inden øvelse

Foto: Shutterstock.com

Hvis man arbejder i militæret, og derfor til tider omkring kraftige våben, der kan koste mange mennesker livet, er det nok meget rart at være klar i hovedet.

Derfor var det også ganske givet en noget mærkelig dag på kontoret for soldater i den canadiske hær, da en af deres kolleger besluttede sig for at putte cannabis i deres mad. 

Læs også

Drama på parkeringspladsen i Djurs Sommerland

Det er aldrig en god ide, for ikke at sige ulovligt, at forgifte andre mennesker, uanset hvad denne ‘gift’ så måtte bestå af, og som tidliger nævnt, er det næppe en god ide at fodre soldater et stof, der kan gøre det betydeligt sværere at koncentrerer sig. 

Ikke desto mindre var det præcis hvad en soldat i den canadiske hær besluttede sig for at gøre, og det får nu store konsekvenser.

Soldaten er ifølge Unilad ‘gunner’ i den canadiske hær, men arbejde samtidig i kantinen på Combat Training Centre på CFB Gagetown i New Brunswick.

Her skulle den kvindelige soldat angiveligt have lavet cupcakes på eget initiativ, og tanken var muligvis at forkæle kollegerne, men det har i den grad givet bagslag.

Udover sukker, mel og smør, valgte soldaten nemlig at putte cannabis i den lækre snack, før hun gav dem videre til kolleger. 

Artillerienheden var ikke klar over indholdet af de noget særlige cupcakes og fortsatte efter besøget i kantinen, deres dag som ganske normalt.

Ifølge en militærdommers sammendrag af anklagerne, betød hændelsen fra 2018, at "flere berørte medlemmer angiveligt ikke var i stand til at håndtere våben sikkert og udføre eksplosive håndteringsøvelser korrekt".

Præcist hvad soldaten, ved navn Chelsea Cogswell, havde tænkt sig der skulle ske, melder historien intet om, men i et univers med så skrappe regler som militæret, burde hun måske have forudset de store konsekvenser.

Hun står nu over for otte anklagepunkter for at fordele et skadelig stof, ni optællinger af adfærd der forstyrrer god orden og disciplin, samt en optælling af opfører sig på en skammelig måde.

Den påståede handling at forberede og servere cupcakes, skulle angiveligt i væsentlig grad have påvirket den efterfølgende øvelse, som var en del af et intensivt tre-ugers kamptræningsscenarie. 

I sidste ende reagerede medicinsk personale på dem, der var påvirket af kagerne og militærpolitiet blev kaldt.

Hver person, der havde spist en af kagerne,var  angiveligt tydeligt påvirkede af forgiftningen under øvelserne. Rettens optegnelser har opført disse symptomer som “dehydrering, overophedning, træthed, forvirring, mundtørhed og paranoia,”

Wendy Wharton, en talsmand for generaladvokatens kontor, fortalte CTV News dette er første gang nogen har stået over for en krigsret for "angiveligt at administrere cannabis til kolleger uden deres samtykke."

Læs også

Insekter fra helvede: Parasit gør cikader til sexgale zombier

Krigsretten der nu skal føre sag mod kvinden i New Brunswick, har udmeldt at sagen vil få sin officielle begyndelse i august, og indtil da vil anklagerens arbejde bestå af at finde beviser på kvindens handling. 

Ingen faste beviser er nemlig endnu blevet fundet i sagen. Men skulle kvinden kendes skyldig, kan hun risikerer op til to års fængsel, og hun skal nok heller ikke regne med at kunne fortsætte karrieren i militæret.