Spiste surt slik: Nu advares alle om at indtage det

Foto: Shutterstock

Surt slik kan give ubehagelige konsekvenser.

Slik er noget af det bedste, som børn ved. Særligt surt slik er et hit, men selvom for meget sukker ikke er godt, så er der også andre farer ved surt slik.

Forældre advares nu om sure slikkepinde, efter at en ung dreng fra New Zealand har fået forbrædninger på sin tunge efter at have spist en slikkepind.

Læs også

Spreder sig til mennesker for første gang: Kinesisk dreng smittet med "meget smitsom" virus

Chokerende billeder af barnets forbrændinger blev postet på sociale medier, som viser lag af hans tunge blæret, hvilket skyldes produktets høje syreindhold.

Foto: Facebook

Sikkerheds- og førstehjælpstjenesten CPR Kids postede billederne og sagde, at de håbede at sprede opmærksomhed omkring de potentielt farlige slikkepinde.

"Sur slik emballage foreskriver ofte, at børn under 4 ikke bør spise slik, og at indtagelse af flere slikkepinde hurtigt kan forårsage 'midlertidig irritation af følsomme tunger og mund'," skrev CPR Kids ifølge New Zealand Herald.

Det vides ikke, hvilket mærke, barnet på billedet indtog, men CPR Kids sagde, at mærker som Warheads og TNT er mærker, der forbruges bredt over New Zealand.

Etiketterne oplyser i forvejen om, at man ikke skal indtage for mange sure slikkepinde som følge af syreindholdet. Ifølge tandlæger, så bør man - uanset alder - helt undgå at spise sure slikkepinde.

Der er ikke rapporteret om lignende sager i Danmark endnu, men det kan være en god idé at være opmærksom ved indtag af surt slik.

Læs også

Dronning Margrethe afslører: Han holdt på vores helt store hemmelighed

 

Dagens Gossip