Stewardesser advarer: Derfor skal du ikke læne hovedet op ad vinduet

Foto: Shutterstock.com

​En række stewardesser har på sociale medier advaret flypassagerer, og fortalt om de klammeste steder på et passagerfly - og det er ikke toilettet.

Måske er du allerede opmærksom på det, eller er blevet mere opmærksom på det, forbindelse med coronapandemien. 

Håndhygiejne, at spritte af og holde fingre og hænder fra ansigtet er nogle af de vaner, rigtig mange danskere har fået under huden i løbet af det sidste år, der måske på nogle måder har været med til at åbne øjne, i forhold til håndhygiejne og dets lige.

Læs også

Forældre fik repareret varmefyr: Fik et chok da de så regningen

Mange vil måske endda holde fast i nogle af de vaner, når hverdagen engang vender tilbage - og det er måske ikke en dårlig ide.

Flyrejser er, hvert fald nogle steder i verden, blevet mere og mere normale igen, og i den forbindelse, har en stewardesse med 24 års erfaring, ved navn Linda Ferguson, delt sine erfaringer, og fortalt hvad man skal holde sig fra at gøre, når man befinder sig i et fly. 

Ifølge Linda Ferguson, er et passagerfly klistret til med bakterier, i sådan en grad siger hun, at hvis folk kunne se det, ville forfærdede - det skriver Dailystar. 

Der er ifølge Linda, og andre stewardesser i en debattråd på det sociale medie Reddit, flere steder, man som passager, selv burde tørre af, før brug. 

For det første skal man undgå at læne hovedet op ad vinduet, eller væggen ved siden af, da rigtig mange gør netop dette i løbet af en flyvetur. Dernæst anbefaler flere også, at man tørrer bakkebordet af.

Måske hele coronasituationen allerede er godt og grundigt under huden på folk, for Linda forklarer at flere og flere passagerer, er langt mere opmærksomme på hygiejne end tidligere. 

“Jeg har set masser af mennesker, der har afspritningsservietter med, og tørrer området omkring deres sæde af,”

Netop afspritningsservietter, burde faktisk være en del, af enhver flypassagers håndbaggage. På Reddit lyder det fra andre stewardesser af mange af de mindre fly, ikke bliver gjort rent fra afgang til afgang.

“Hvis du flyver kortere ture, skal du helt sikkert medbringe afspritningsservietter,” - lyder det fra en stewardesse der fortsætter: 

“Mange flyselskaber får personalet til at lave et ‘turnaround’, hvilket vil at de samler skrald op, folder sikkerhedsbæltet, organiserer magasinerne, også byder de nye passagerer velkommen ombord,”

Læs også

Stedmor opfordrer 7-årig pige til at spise mindre: Nu raser hendes mor

 

 

Dagens Gossip