Stoppet af politiet: Forsøgte at bruge 1 million dollar-seddel

Foto: Frankieleon/Flickr

To kvinder blev tilbageholdt af politiet, efter de forsøgte at betale i en butik, med en 1 million dollar seddel.

Ville det ikke være skønt, hvis man bare kunne trykke ens egne penge som det nu passede? Hver gang du var i mangel, var den krise overstået udelukkende ved hjælp af en printer.

Læs også

Så gammel blev USAs ældste person: Nu er hun død

Desværre fungerer økonomi og verden ikke helt sådan - Det måtte to amerikanske kvinder sande, da de forsøgte at betale med intet mindre end en 1 million dollar seddel.

De to kvinder blev fanget i et, mildest talt ambitiøst, forsøg på at bruge den falske pengeseddel, da de besøgte en Dollar Store i den amerikanske delstat Tennessee - det skriver Unilad.

Her skal det tilføjes, at Dollar Stores, som navnet måske antyder, svarer lidt til en Tiger-butik i Danmark - bare billigere. Det betyder også, at hvis man vil have penge retur, efter at have betalt med en seddel på 1 million dollars, var det næppe den rette butik at vælge til at starte med.

Ifølge en politirapport, som blev lagt ud på The Smoking Gun, forsøgte kvinderne at bruge den falske pengeseddel i en butik i en Knoxville forstad mandag den 12. april.

Deres forsøg på at bruge en falsk seddel, synes dog at være dømt til at gå galt fra starten. Specielt eftersom, du gættede det måske, der findes ikke 1 million dollar sedler, eftersom det ville svare til at vi i Danmark gik rundt med en enkelt pengeseddel, der var cirka 6,2 millioner kroner værd, hvilket bare virker dumt.

Derfor blev politiet også ganske hurtigt kontaktet, og ved ankomsten fandt politiet en 39-årig kvinde, Amanda McCormick, i besiddelse af den ekstremt falske pengeseddel, ledsaget af en 61-årig kvinde.

McCormick fortalte politiet, at hun havde fået 1 million dollars notat 'med posten' fra en kirke,men kunne ikke give yderligere oplysninger om, hvilken kirke notatet kom fra.

Ifølge politirapporten havde McCormick en indkøbsvogn fuld af forskellige genstande inde fra butikken, herunder flere gavekort til forskellige virksomheder. Hun fortalte politiet, at hun ville bruge pengene til at købe varer til plejepakker, der kunne hjælpe til forstadens hjemløse.

Den anden kvinde, Linda Johnson blev også afhørt af politiet, men hun sagde, at hun var uvidende om den falske note, og "var kun med McCormick for at køre ærinder«.

Heldigvis for kvinderne blev der ikke truffet yderligere foranstaltninger, og de blev ikke arresteret. I stedet fik de fra politiet ordre på ikke at vende tilbage til den pågældende Dollar Store, og ikke at benytte sig af 1 million dollar sedler. Med hensyn til $ 1 million regningen, er det blevet konfiskeret som bevismateriale i sagen, der aldrig nåede videre.

Det er ikke klart, om McCormick faktisk troede sedlen var reel. Da det amerikanske finansministerium aldrig har trykt en 1 million seddel.

Ifølge Seattle Times, har det amerikanske finansministerium  udtalt, at det ikke er første gang, at man har modtaget "mange henvendelser" om eksistensen af en 1 million dollar seddel. 

Ifølge finansministeriet, er det faktisk ikke ulovligt, hverken at trykke eller at bærer en 1 million dollar seddel rundt med sig. Dette er nok fordi, at det er langt de færreste, der tænker at et så vanvittigt stykke værdifuldt papir, er en forholdsvis dårlig  ide.

Læs også

Familie i chok: Betjent brækker dement kvindes knogler, mens hun plukker blomster

 

Dagens Gossip