Stor sportslegende er død

Han har vundet tre verdensmesterskaber for henholdsvis Ferrari og Mercedes, og siden har han stået i spidsen for det succesfulde Mercedes-hold, der har vundet mesterskaber på stribe. I går afgik den 70-årige motorsportslegende Niki Lauda ved døden.

Det er de færreste mennesker, der ikke har hørt om den østrigske motorsportslegende, Niki Lauda. Østrigeren var blandt de absolut bedste racerkører for 40-50 år siden, hvor han også formåede at vinde verdensmesterskabet i Formel 1 tre gange.

Niki Lauda har i den seneste tid døjet med sygdom, og mandag aften gik den desværre ikke længere. Niki Laudas familie kunne således meddele, at den tidligere racerkører er gået bort i en alder af 70 år.

“Det er med stor sorg, at vi kan oplyse, at vores elskede Niki er sovet stille ind omgivet af sin familie,” meddeler Niki Laudas familie ifølge det britiske medie, The Mirror.

Foto: Shutterstock.com

Karakteristisk brandsår

Niki Lauda er en af de mest velkendte ansigter inden for Formel 1, og det er er en helt særlig grund til. Foruden hans fantastiske evner bag rattet i en Formel 1-bil, så havde han et karakteristisk brandsår både på kroppen og i ansigtet som følge af en voldsom ulykke tilbage i 1976 på Nürburgring-banen i Tyskland.

Det løb er der blandt andet lavet en film om ved navn ‘Rush’, som handler om Niki Laudas kamp mod hans rival James Hunt. Det var netop James Hunt, som Niki Lauda skulle hente tid på i løbet på Nürburgring, hvor østrigeren gav den lidt for meget gas på et par kolde dæk efter et pitstop.

Læs også

Mindst en million danske huse er ramt: Det bør fjernes hurtigst muligt

Han havnede derfor i barrieren, hvor hjelmen fløj af og bilen pludselig brød i brand.

Niki Lauda kunne ikke selv slippe fri, og han sad fastklemt i sin ferrari i mere end et minut, hvor han både indåndede giftige dampe og blev forbrændt af flammerne. Østrigeren har sidenhen udtalt, at han havde været død, hvis han skulle sidde blot ti sekunder længere i den bil.

Det skulle han heldigvis ikke, for nogle af hans medkørerer fik reddet ham ud af bilen, hvor han allerede seks uger senere var tilbage bag rattet. Det var dog med flere kropslige modificeringer, da Niki Laudas ene øre var halvt brændt af, og der var brandsår over store dele af kroppen og hans ansigt. Derfor så man ofte, at Niki Lauda bar kasket.

Da Niki Lauda ikke længere selv ville sidde bag rattet i Formel 1-bilen, valgte han i stedet at stå på sidelinjen. Det gjorde han som bestyrelsesformand og medejer af det succesfulde Formel 1-hold Mercedes, som i øjeblikket er det mest dominerende hold i verden.

Niki Lauda efterlader sig sin hustru og fire børn.

Læs også

Dette er verdens mest berusede befolkning - Danmark ligger ikke der, hvor du tror

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip