Stort fængselsdrama i Sverige: Vagter taget som gidsler

Foto: Shutterstock

Bevæbnede fanger har i et svensk fængsel taget ansatte som gidsler

To indsatte i et fængsel i Sverige har taget to ansatte som gidsler. Det er lykkedes for de to indsatte i fængslet at tage de ansatte som gidsler, da de er bevæbnede med tandbørster udstyret med barberblade.

Læs også

19-årig mand dræbt i sommerhusområde

Det skriver den svenske avis Aftonbladet ifølge Ekstra Bladet

Gidselsituationen finder sted i Hällbyanstalten, der ligger i byen i Eskilstuna. Det er en mindre svensk by, der ligger cirka 100 kilometer vest for hovedstaden Stockholm. 

De to indsatte har ifølge Aftonbladet stillet krav om at få en helikopter til at flyve dem væk fra fængslet, hvis de skal løslade gidslerne i god behold. 

Overfor det svenske nyhedsbureau TT har Kriminalforsorgen i Sverige oplyst, at de indsatte har dækket overvågningskameraerne i fængslet til. Derfor er det ikke muligt at følge med i gidseldramaet via kameraerne. 

Derudover fortæller sikkerhedschefen i Kriminalforsorgen, at de to indsatte er dømt for alvorlige forbrydelser. Ifølge Aftonbladets informationer er begge gidseltagere dømt for drab. 

"De indsatte er dømt for alvorlige forbrydelser, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad de er dømt før," fortæller Jörgen From Nordin, der er sikkerhedschef i Kriminalforsorgen. 

Meldingen om gidselsituationen kom klokken 12.20, oplyser TT. 

"Kriminalforsorgens forhandlere, indsatsstyrke og politi er på plads, og situationen er fastlåst. Det her er meget alvorligt," siger Jörgen From Nordin også. 

Derudover skriver Ekstra Bladet, at der også skulle være indkaldt hundepatruljer til stedet.

Læs også

Søren Brostrøm med vigtig vaccinemelding

Fængslet i Eskilstuna er et fængsel i sikkerhedsklasse 1, som er den højeste sikkerhedsklasse i Sverige. Det betyder, at det er et fængsel, der håndterer de mest risikofyldte indsatte. Ifølge Kriminalforsorgen i Sverige har fængslet 98 pladser. 

 

Dagens Gossip