Sundhedsvæsen advarer mod bizar corona-behandling: Kan føre til andre sygdomme

Foto: Shutterstock.com

Læger og sundhedsmyndigheder i Indien, har følt sig nødsaget til at advare mod, og fraråde folk at smøre sig selv ind i koafføring.

På trods af at Covid-19 mange steder i verden bliver et konstant mindre problem i takt med at flere og flere mennesker vaccineres, er der stadig lande der er hårdt ramt af den verdensomspændende sygdom. Måske ingen mere end Indien. 

Læs også

42-årige Per har løst alles største tv-problem med et snuptag: Nu griner folk af hans løsning

Der rapporteres i øjeblikket nærmest dagligt om massive smittetal fra det store land. Så sent som i går, den 15. maj, blev over 310.000 nye smittetilfælde registreret, og mere end 270.000 indere har mistet livet til sygdommen. 

Sundhedsvæsenet er mange steder presset til det yderste, og mange indere har derfor, i et desperat forsøg på at undgå smitte, fundet på forskellige behandlingsmetoder og ritualer. Desværre virker disse sjældent, og kan endda have en negativ effekt. 

Læger i Indien har nu set sig nødsaget til at advare mod nogle af disse alternative behandlinger, da folk ligefrem kan blive syge af dem. Sundhedsvæsenet har for nyligt  opfordret folk til ikke at smøre sig med koafføring i et forsøg på at afværge coronavirus - det skriver Metro.

Medicinske embedsmænd sagde, at der ikke er nogen videnskabelige beviser bag den praksis, og advarede om, at det risikerer at sprede andre sygdomme. Patienter over hele landet står over for stor mangel på hospitalssenge, ilt og medicin, og mange dør på grund af manglende behandling.

I den vestlige stat Gujarat har nogle mennesker begyndt at dække deres kroppe i kogødning og urin en gang om ugen i håb om, at det vil øge deres immunitet eller hjælpe dem med at komme sig efter virussen. 

Køer betragtes som hellige i Indien, hvor dyret betragtes som et symbol på liv og jorden i den hinduistiske tro. I århundreder har hinduer brugt komøg til at rense deres hjem og til bøn ritualer, og nu håber mange altså også at kunne redde sig fra coronavirus ved hjælp af køerne efterladenskaber.

Foto: Shutterstock.com

Gautam Manilal Borisa, en associeret leder på en farmaceutisk virksomhed, hævdede praksis havde hjulpet ham med at komme sig efter Covid sidste år. Han sagde: 

“Vi ser selv læger kommer her. Deres tro er, at denne terapi forbedrer deres immunitet, og de kan passe patienter uden frygt,” 

I praksis foregår behandlingen sådan, at komøg og urin blandes sammen, noget de fleste danskere nok ville holde sig langt fra, men ikke disse indere. I stedet smører de blandingen ud på hele kroppen, og lader den ildelugtende fugtighedscreme sidde til den er helt tør. Herefter vaskes den af ved hjælp af mælk. 

Læger og forskere over hele kloden har gentagne gange advaret mod alternative behandlinger for Covid-19 og siger, at de ofte kan føre til en falsk følelse af sikkerhed og komplicere sundhedsproblemer. Dr. JA Jayalal, national præsident i Indian Medical Association, sagde:

"Der er ingen konkrete videnskabelige beviser for, at ko gødning eller urin arbejde for at øge immuniteten mod Covid-19, det er udelukkende baseret på tro. "Der er også sundhedsrisici forbundet med udtværing eller indtagelse af disse produkter – andre sygdomme kan sprede sig fra dyret til mennesker."

Læs også

Lesbisk teenager chokerer med video: Homofobisk kristen bedstemor udfører dæmonuddrivelse