Supermarked vil bandlyse kunder, der ikke bruger mundbind af helbredsmæssige årsager

Foto: Shutterstock

Supermarkeder vil nægte adgang til handlende, der ikke bærer mundbind. Der vil blive indsat vagter ved indgangene, som skal håndhæve dette.

Morrisons and Sainsbury's har gjort det klart, at de vil nægte handlende adgang, hvis de ikke bærer mundbind. Supermarkederne føler sig desuden nødsaget til at indkalde vagter, som kan håndhæve de gældende regler.

Det skriver Dailymail.

Læs også

En ældre mand forsøgte at sætte 1,1 million kroner i banken: Mistede det hele på vej hjem

Under første lockdown i Storbritannien, begyndte supermarkederne at ansætte vagter, der skulle sikre, at folk var iført mundbind. Desuden blev der lavet envejs-systemer i butikkerne, for at gøre det lettere at holde afstand. 

I takt med, at coronavirussen syntes at aftage i løbet af sommeren, forsvandt vagterne også. Det medførte, at de handlende fik en mere afslappet holdning til ikke længere at bære mundbind, visir e.l. 

Flere butiksansatte har afsløret, at de har oplevet verbale overfald fra kunder, efter at have bedt dem bære mundbind e.l. Derfor er der mange butiksansatte, der har givet udtryk for et ønske om, at vagterne bliver genindsat. 

Morrisons har nu afsløret, at de vil nægte handlende adgang til deres næsten 500 butikker, hvis de ikke er iført mundbind e.l. Desuden har Sainsbury's meddelte, at de vil indsætte vagter til at sikre, at de handlende er iført mundbind eller lignende. 

En fælles fagforening for butiksansatte i Storbritannien har meddelte, at de er blevet 'oversvømmet' med klager fra deres medlemmer, som har oplevet verbale overfald under pandemien. Derfor har fagforeningen krævet, at supermarkederne vender tilbage til de 'strenge restriktioner'. 

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har udtalt: "Vi er nødt til at håndhæve reglerne i supermarkeder. Når folk henter take-away på caféer, skal de undgå at sprede sygdommen, ved at 'mingle' for meget." 

Morrisons har meddelte, at de siden sidste år 'har indført og vedligeholdt grundige og robuste sikkerhedsforanstaltninger i alle deres butikker'. 

De har dog tilføjet: "Fra i dag vil vi styrke vores politik omkring brug af masker". I samme ombæring understreger de, at sikkerhedsvagterne i Morrisons, som er Storbritanniens fjerde største supermarkedskæde, vil håndhæve de nye regler. 

Daily Mail understreger dog, at det er politiets ansvar at sikre, at folk bruger mundbind eller lignende - og ikke supermarkederne. Brug af mundbind, visir e.l. er et krav i supermarkeder og butikker i hele Storbritannien.

Læs også

Lasse Rimmers kone er blevet indlagt

Politiet kan i England udstede en bøde på 200 pund (ca. 1.700 kr.) til folk, der bryder denne regel. I Skotland Nordirland og Wales lyder bøden dog kun på 60 pund (ca. 500 kr.). Ved gentagende overtrædelser stiger bødestørrelsen dog. 

 

Dagens Gossip