Susan sagsøger TUI for stort millionbeløb: Hendes mand døde under ferien

Foto: Privat

Susan sagsøger rejseselskabet TUI for flere millioner kroner, fordi hendes mand døde under en snorkeludflugt på deres ferie.

En retsmediciner har afgjort, at Susans mand, Roy Fawcett, døde af 'utilsigtet drukning på en dårligt overvåget ferieudflugt', mens parret var på ferie på Paradise Island nær Den Dominikanske Republik i oktober 2017.

Læs også

Skandaleplaget ægteskab mellem prins Albert og prinsesse Charlene

Den fatale ulykke skete blot to dage før, at den britiske par havde planlagt at flyve tilbage til Storbritannien.

Mens hans kone opholdt sig på lavt vand, besluttede Roy at tage afsted med en gruppe andre snorklere på en mere avanceret lektion på dybere vand.

Roy vendte aldrig tilbage sammen med resten af gruppen. Senere blev han fundet i vandoverfladen, hvor han blev fundet 'flydende med ansigtet nedad i vandet'. Derudover bevægede han sig ikke, da han blev fundet.

Efter Roy blev fundet, blev han hastet til det nærmeste hospital, men der var ikke noget at gøre. Han blev erklæret død nogen tid senere. Det skriver Ladbible.

I 2018 vurderede retsmedicineren, at der var 'spørgsmålstegn ved tilsynsniveauet', og tilføjede ligeledes, at 'arrangørerne ikke rigtig vidste, hvad de skulle gøre'.

Susan sagsøger nu TUI ved High Court i London, da hun mener, at det er rejseselskabet, der i sidste ende er ansvarlige for hendes mands dødsulykke på ferien.

Foto: Privat

Rejseselskabet bestrider dog hendes påstande om, at det er dem, der er skyld i Roys død, og afviser samtidig ethvert ansvar for planlægningen af udflugten.

Susan Fawcetts advokater fortæller, at hendes mand var utilstrækkeligt forberedt til lektionen, og at han blev efterladt uden opsyn.

Advokat Andre Young sagde, at dykkerlederen 'ikke foretog sig andre handlinger end at slå alarm (til en kollega), der på det tidspunkt sejlede fra katamaranen til øens kyst og undersøgte sagen'.

Da han derefter blev fragtet tilbage til fastlandet via en speedbåd, hævder Susan, at personalet undlod at tilkalde en ambulance til ham. Det er en handling, som hun beskriver som uagtsom.

Desuden er der to andre personer, der var med på snorkeludflugten, der også sagsøger TUI, efter at de så hans sidste øjeblikke i live og forsøgte at hjælpe ham.

Den 29-årige Jamie Elkaleh lagde Roy i en bedre position og frigjorde hans tunge, mens han blev lagt op på stranden, fremgår det af dokumenter fra High Court i London.

Foto: Privat

Begge er blevet efterladt med psykiske problemer, herunder PTSD, efter at have overværet, hvordan Roy mistede livet, lød det i retten. Desuden har det også påvirket Susan i høj grad.

"Hun oplevede eget tæt på, at hendes mands lig blev bragt tilbage til øens kyst, og de inkompetente bestræbelser, der blev gjort for at redde og genoplive ham," sagde hendes advokat i retten.

"Hun fulgte med ham i speedbåden tilbage til Punta Rucia, hvor der blev gjort yderligere inkompetente forsøg på at genoplive ham, og i pick-up'en til det lokale hospital, hvor der ikke blev gjort flere genoplivningsforsøg."

"Ved ankomsten til hospitalet blev hun adskilt fra ham i kort tid, og fik derefter at vide, at han var død."

"Hr. Fawcett gik ikke tilstrækkelig vejledning eller træning i, hvordan man bruger sit udstyr, han blev ikke overvåget ordentligt, da han snorklede, og da de indså, at han var blevet utilpas og havde brug for hjælp, blev det inkompetent udført."

Læs også

Stor tv-personlighed skal være med i 'Stormester'

"Vi mener, at udflugtsudbyderen, og derfor indirekte TUI, er ansvarlige for hans død."

 

Dagens Gossip