Svensk skole indfører totalt mobilforbud - vil undgå krænkelser og mobning

Nils Würtzenfeld

361 uger siden

|

11/08/2017
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En svensk skole er gået hele vejen og har forbudt mobiltelefoner i skoletiden – blandt andet for at komme mobning til livs.

Dagens topnyheder

Forleden kunne vi her på Dagens.dk skriver om, hvordan flere danske skoler har forbudt brug af mobiltelefoner i timerne – en beslutning som blandt andet har mødt vrede blandt forældre.

I vores naboland Sverige har man dog taget skridtet videre.

Her ønsker flere skoler et totalforbud, som ikke kun gælder i timerne. Det skriver Expressen.

På Kalmarsund School i byen Kalmar i det sydøstlige Sverige har man allerede taget konsekvensen og har forbudt mobiltelefoner i skoletiden.

Her er elevernes telefoner låst ind i et ’mobilhotel’ i løbet af skoledage, og kommer først ud, når eleverne har fri.

Ulf Nilsson, der er skoleleder på Kalmarsund School, forklarer, at skolen ikke nødvendigvis er mere plaget af de unges mobilvaner, end man er på andre svenske skoler.

Her har man bare valgt at gøre en forskel.

- Vi har ikke flere overtrædelser end på andre skoler, men vi gør det, så eleverne kan fokusere på de rigtige ting - tilegnelse af viden og evnen til at nå sine mål, lyder det fra Ulf Nilsson, der forklarer, at der også er en anden vigtigt grund til forbuddet.

- Derudover gør vi det for at reducere drillerier og mobning. Det er meget lettere at krænke hinanden over nettet, end det er at gøre det ansigt til ansigt, forklarer han.

Dermed ønsker skolen at undgå, at eleverne tager billeder, sender beskeder eller bruger deres telefoner til andre ting, der kan medvirke til mobning.

Forbuddet bliver håndhævet sådan, at elevernes mobiltelefoner hver morgen indsamles i klasserne og efterfølgende opbevares i et bestemt rum, der har fået navnet ’mobilhotellet’.

Elevernes får efterfølgende deres telefoner tilbage, når de har afsluttet sidste time.

Hvis elevernes forældre i løbet af skoledagen har brug for at komme i kontakt med deres børn, kan der ringe til skolens kontor, hvorefter de vil tage kontakt til børnene.

 

Læs også: Mette Frederiksen i kontant angreb: 'Luk alle muslimske friskoler'