Sygemeldte Alan lavede havearbejde: Kort efter fik han en fyreseddel

31/03/2023 10:32

Henrik R

Udland
Foto: Thompsons Solicitors
Foto: Thompsons Solicitors
En sygemeldt far til tre er blevet fyret fra den virksomhed, som han har arbejdet hos i adskillige år, fordi virksomheden mener, at han ikke var syg.

Mest læste i dag

55-årige Alan Jones fra Storbritannien har i adskillige årtier været ansat hos den verdensomspændende glasvirksomhed Pilkington, hvor han startede som lærling helt tilbage i 1983. 

Til trods for at han blev diagnosticeret med Hodgkins sygdom og gennemgik succesfuld radioterapi i 80'erne, så har han formået at arbejde sig op gennem rangstigen og er blevet holdleder. Det skriver Ladbible.

I 2006 blev han igen udfordret af sin sygdom, da han begyndte at udvikle stærke smerter i højre skulder som en bivirkning af radioterapien.

Kort efter blev han diagnosticeret med radioaktivt fremprovokeret nervebetændelse, som resulterede i en meget øm, svag og sensitiv skulder. 

Til trods for dette arbejdede han videre, indtil han i november 2018 blev sygemeldt med psykiske problemer, som var kommet som konsekvens af hans sygdom. 

Denne sygeorlov har desværre resulteret i, at han har mistet sit arbejde, efter hans arbejdsplads overvågede ham og angiveligt fangede ham i at "arbejde et andet sted," mens han var på sygeorlov. 

En kollega fortalte nemlig arbejdspladsen, at vedkommende havde set Jones i arbejdsstøvler, og arbejdspladsen igangsatte derfor en overvågning af deres medarbejder. 

De hyrede således et privat sikkerhedsfirma til at overvåge Jones, og det lykkedes firmaet at optage en video, hvor han hjælper til på en gård. 

Jones har dog selv forklaret, at han ikke arbejdede, men derimod var i et terapiforløb, som hans terapeut havde anbefalet. 

En anden videoen har desuden vist Jones i færd med at vande blomster, men ifølge ham selv var det blomster til hans datters bryllup, som han hjalp til med at vande, og han påstår altså, at det ikke var et arbejde. 

"Jeg er stadig forundret over, at efter alle disse år gik min arbejdsgiver til disse længder og prøvede at 'fange' mig, fremfor at snakke med mig. Jeg er et langvarigt medlem [...] af en fagforening, så jeg kender reglerne ind og ud, og jeg ville aldrig bryde sygdomspolitiken," har Jones udtalt.

"At tjene en virksomhed i 36 år og blive afskediget for at bruge tid med venner for at hjælpe mit mentale helbred er intet andet end respektløst," har han desuden udtalt. 

Han har heldigvis fået hjælp af fagforeningen og deres advokater, og en retssag har besluttet, at han er blevet fyret uretsmæssigt, og det skal derfor nu afgøres hvilken erstatning, han skal have.