Sygeplejerske beskylder Kina for at lyve: Der er allerede 90.000 inficeret med coronavirus

I en video på Youtube beskylder en kvinde Kina for at lyve omkring antallet af smittede i landet. Ifølge kvinden, der påstår at være sygeplejerske, er der minimum 90.000 smittede i Kina.

I videoen siger kvinden, der bærer beskyttelsesdragt og maske, at 90.000 mennesker allerede er blevet påvirket af coronavirusen i Kina. Det tal er langt højere end de 1.900, der officielt er rapporteret af regeringsembedsmænd.

De officielle kilder fortæller om 1.900 smittede og 54 døde mennesker.

Kvinden i videoen fortæller: "Jeg er i det område, hvor coronavirusen startede. Jeg er her for at fortælle dig sandheden. Lige nu i Hubei-provinsen, inklusive Wuhan-området, er 90.000 mennesker blevet inficeret med coronavirus," siger sygeplejersken, hvis navn ikke  afsløres i videoen, ligesom videoen ikke er blevet verificeret på anden måde.

Den kinesiske præsident Xi Jinping har allerede udtalt, at landet står over for en alvorlig situation. Der er afholdt møde om foranstaltninger, der skal træffes for at bekæmpe udbruddet. Ligesom mange forskellige foranstaltninger er ført ud i livet.

Kina er indtil videre blevet rost for den gennemsigtighed, der er præsenteret i styringen af ​​virus-situationen. Nu sås der så tvivl om, hvorvidt Kina har været fuldstændig åbne om situationen, der lige nu behandles som yderst alvorlig.

Videoen har af flere gange været uploadet og fjernet på Youtube. Sygeplejersken opfordrer alle til at holde sig indendøre og ikke fejre det kinesiske nytår i gaderne. 

Det ville ikke være første gang, at Kinas regering skjuler sandheden om et sygdomsudbrud, da regeringen i 2002 skjulte eksistensen af ​​svær akut respiratorisk syndrom (SARS) for befolkningen selv.

Læs også

Coronavirus tæt på Danmark: To personer i Malmø holdes i isolation

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip