Syv sårede efter kampflystyrt: Piloten blev nødt til at skyde sig selv ud

Foto: Shutterstock

Et amerikansk kampfly er styrtet under en mislykket landing på et hangarskib i det Sydkinesiske Hav, hvilket har resulteret i adskillige sårede soldater.

Et F-35C kampfly fra det amerikanske luftvåben er meldt styrtet i det Sydkinesiske Hav efter, at det kolliderede med hangarskibet USS Carl Vinson under en mislykket landing. 

Piloten nåede at skyde sig selv ud af flyet, inden det kolliderede med hangarskibet, og vedkommende blev senere samlet op fra vandet af en militærhelikopter.

Læs også

Trist besked til mange danskere: Nu bliver det dyrere

Udover piloten er yderligere seks soldater, som var ombord på skibet, blevet såret ved styrtet, som ifølge US Pacific Fleet skete under en rutinemæssig flyvning. Det skriver Unilad

Styrtet fandt sted i går, d. 24. januar, og US Pacific Fleet har efter styrtet udtalt: "Et F-35C Lightning II fly, som hørte til Carrier Air Wing (CVW) 2, havde et landingsuheld på dækket, da USS Carl Vinson (CVN70) var i gang med en rutinemæssig flyvningsoperation i det Sydkinesiske Hav d. 24. januar 2022."

I udtalelsen blev det desuden forklaret, at tre af de syv tilskadekomne kom så slemt til skade, at de måtte evakueres med helikopter til land, og udtalelsen fortsatte således:

"Piloten skød sig selv sikkert ud af flyet og blev samlet op ved hjælp af en U.S. militærhelikopter. Pilotens tilstand er stabil. Der var i alt syv sårede; tre krævede MEDEVAC [red. evakuering] til et medicinsk behandlingssted i Manila, Filippinerne, og fire blev behandlet af ombordværende medicinsk personale."

Det er dog meldt ud, at ingen af de tilskadekomne er i livsfare. "Alle tre MEDEVACs betegnes som stabile. Af de fire soldater som blev behandet af ombordværende medicinsk [personale], er tre blevet udskrevet," fortsatte udtalelsen således. 

Afslutningsvis nævnes det, at hændelsen stadig er "under efterforskning," og at det derfor ikke vides, hvad der var skyld i ulykken. 

Skaderne på hangarskibet var "overfladiske", og skibet er derfor allerede i brug igen. Ifølge talspersonen for den amerikanske flådes 7. flåde i Japan, Løjtnant Mark Langford, er det en anden sag med kampflyet, og han har således udtalt, at "status på genopretningen [af flyet] er en igangværende proces."

Styrtet er det første styrt, som involverer et F-35C kampfly, som er den seneste udgave af flyet, som blev taget i brug i den amerikanske flåde i 2019.   

Læs også

Ekspert forklarer: Det betyder det, hvis du vågner op med 'stiv pibe'

 

 

 

Dagens Gossip