Taliban får sin vilje: Kvindelige studieværter risikerer fyring

22. maj var første dag med tildækkede kvindelige tv-værter i Afghanistan / Foto: Ali Khara/Reuters/Ritzau Scanpix

Taliban har på det seneste indført en lang række nye regler og love, som indskrænker kvinders frihed og rettigheder.

Det er ikke nogen hemmelighed at den islamistiske gruppe Taliban, som i øjeblikket har kontrollen over Afghanistan, har et fuldstændig anderledes kvindesyn end den vestlige verden. 

Siden gruppen overtog magten i det krigshærgede land, er der blevet indført en lang række love og regler som indskrænker kvinders frihed og rettigheder.

Læs også

Politi, ambulancer og brandvæsen rykkede ud: Mindst seks kunder faldt pludselig om med vejrtrækningsbesvær

Ifølge DR er det blandt andet blevet forbudt for piger, som har ytret sig kritisk om det nye styre, at gå i skole. 

Senest har regeringen i Afghanistan indført et burkakrav, som lyder på, at kvinder skal være fuldstændig tildækket fra top til tå, når de bevæger sig rundt i offentligheden, og det krav har ifølge BBC fået store konsekvenser for landets kvindelige tv-værter. 

Kravet gælder nemlig også får de kvindelige værter, når de optræder på tv, og det betyder, at kvindelige studieværter fremover ikke må vise andet af deres krop end øjnene og hænderne, når de er på arbejde. 

Flere afghanske tv-værter har protesteret mod de nye regler, men i dag kunne man på stort set alle landets tv-kanaler ifølge nyhedsbureauet AP se, at kravet blev overholdt.

22. maj var første dag med tildækkede kvindelige tv-værter i Afghanistan. På billedet ses KhaterehAhmadi, som er vært hos Tolo TV / Foto: Ali Khara/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var dog ikke med de kvindelige værters gode vilje. 

"Vi gjorde modstand og var imod at optræde bag en mase," har Sonia Niazi, som er studievært på TOLOnews, således udtalt.

Hun har forklaret, at maskeringen hos de fleste kvindelige værters blev båret under tvang. 

"[...] TOLOnews meddelte, at enhver kvinde, som optrådte uden slør eller hijab, ville blive fjernet som studievært og måske blive helt afskediget," har hun således forklaret.

Læs også

Ryanair-passager deler vandene da han afviser mor og baby

 

 

 

 

Dagens Gossip