Teenager angrebet af krokodille: Hvad vennen gør vil chokere dig

Foto: Shutterstock

En Britisk teenager blev i forbindelse med en raftingtur i Afrika angrebet af en over tre meter lang krokodille. Hun overlevede formentlig kun, fordi hendes ven hoppede i vandet og slog løs på krokodillen.

En 18-årig britisk kvinde var på sabbatårsrejse i Zambia sammen med en ven. Her var de, sammen med flere andre, taget på en raftingtur på en flod nær det kendte vandfald Victoria Falls. 

Undervejs på turen, som foregik sammen med en lokal guide, holdte de pause på floden mellem to strømfald. Her blev de fortalt, at det var sikkert at bade i floden. 

Læs også

DMI: Iskold polarkulde rammer Danmark

Ifølge The Sun har en ven af familien udtalt: "Guiden havde sagt, at det var fint". 

Det viste sig dog hurtigt, at det ikke var sikkert at bade i floden. Pludselig blev den unge brite angrebet af en over tre meter lang krokodille, som bed sig fast i hendes ben. 

Den 18-åriges ven sprang resolut i vandet for at hjælpe veninden fri fra krokodillens gab. Han dykkede under vandet og begyndte at slå løs på krokodillen. Han blev efterfulgt af flere andre turister og guider, som også hoppede i og angreb krokodillen. 

Et øjenvidne fortæller til The Sun: "Det var kaos. Der var blod og mennesker overalt. Hun er heldig at være i live."

Til sidst slap krokodillen sit tag i den unge kvinde, og de omkringværende mennesker fik trukket hende op i båden igen. Her lappede de hende sammen, så godt de kunne, og hun blev fragtet med helikopter til et hospital i hovedstaden Lusaka.

Her fik hun en livsnødvendig operation, men hvorvidt kvinden kan beholde sit ben, melder historien intet om. 

For tre år siden mistede en kommende brud sin arm til en næsten fem meter lang krokodille i samme område. Det er dog sjældent, at der er krokodiller i det område, og især de store krokodiller befinder sig ofte i stykket før vandfaldene. 

Læs også

Kendt 'voksen-skuespillers' hjerne og rygsøjle har taget skade af arbejdet