Teenager fik corona med vilje: 'Det er risikabelt, men det værd'

Foto: Privat

En 18-årig dreng har ladet sig smitte med coronavirus med vilje. Han ved, at det er en 'risikabel ting at gøre', men har gjort det alligevel. Han deltager nemlig i et medicinsk forsøg.

En teenager har ladet sig bevidst smitte med coronavirus, for at hjælpe forskere med at lære mere om virussen. Han mener selv, at fordelene i høj grad opvejer risiciene ved forsøget.

Læs også

Billede af venner forvirrer internettet

Den 18-årige Alastair Fraser-Urquhart fra Stoke-on-Trent, har ifølge Daily Mirror udtalt, at han ved, at det er en 'risikabel ting at gøre', men han ønsker at hjælpe. 

Alastair, der var en af de første frivillige til at melde sig til forsøget, sagde til StokeonTrentLive: "Jeg har brugt lang tid på at overveje disse risici, men jeg er stadig klar til at tage dem til gavn for andre." 

"Det element, der virkelig er bekymrende, er den langsigtede risiko, og hvor ofte langtidssmitte med coronavirus opstår. Kommer der konsekvenser om 20 år? Finder vi ud af, om folk, der har haft coronavirus, har øget risiko for at få lungekræft?" 

"Det er en meget risikabel ting at gøre. Jeg kunne blive alvorligt syg. Men for mig opvejes det massivt af fordelene, som kan være ekstreme." 

"Indsatsen er for høj til at tænke andet. Hvis forsøget bliver forsinket, og udrulningen af vaccinen bliver forhindret, så vil ældre og immunkompromitterede mennesker fortsætte med at miste deres liv." 

Forsøget, som netop har modtaget etisk godkendelse, tager sin start i de næste par uger. 

I forbindelse med forsøget vil 90 raske mennesker i alderen 18 til 30 år blive inficeret med virussen. Det vil ske gennem en næsespray i et sikkert og kontrolleret miljø, mens læger overvåger deres helbred.

Læs også

Ni-årig dreng omkommet i frygtelig kælkeulykke

Forsøget vil hjælpe forskere med at finde ud af, hvor lille en mængde coronavirus, der skal til, for at forårsage infektion, og hvordan kroppens immunsystem reagerer på det. 

 

Dagens Gossip