Teenager risikerer 30 år i fængsel: Lærer tog hans Nintendo Switch fra ham

Skrevet af Nicolai Steinicke

02/11/2023
Foto: Flagler County Sheriff's Office
Foto: Flagler County Sheriff's Office
En teenager gik amok, da hans lærer tog hans Nintendo Switch fra ham.

Dagens topnyheder

Brendan Depa tilstod sig skyldig efter skræmmende optagelser dukkede op af ham, hvor han voldsomt slog Joan Naydich, en lærer på Matanzas High School, bevidstløs i februar.

Den forstyrrende video viser Depa, dengang 17, kaste Naydich til jorden før han tramper på hendes bagside, mens hun lå med ansigtet nedad, efter spillekonsollen blev taget fra ham.

Derefter fortsatte han med at slå hende i ryggen, før flere tilskuere løb over og trak Depa væk fra læreren.

Teenageren vil få sin dom fastsat af dommer Terrence Perkins ved en høring i januar, ifølge New York Post.

Mediet siger dog, at han vil blive retsforfulgt som voksen, efter han blev 18 mens han var i varetægt. Han er blevet anklaget for en forbrydelse af første grad for grov vold.

Daily Mail siger, at den maksimale straf for anklagen er op til 30 år, men den mindst anbefalede fængselsstraf er lige under tre år.

Depa, der er 6 fod 6 tommer høj, svarede 'No contest' da han blev spurgt, hvordan han vil forholde sig til anklagen. Retssagerne i det nye år vil omfatte vidneudsagn for både anklagemyndigheden og forsvaret.

Nayditch har dog ingen interesse i at mildne de straffe Depa måtte stå over for. Det er også blevet rapporteret, at Depa truede med at dræbe den gymnasiale lærer under sin anholdelse. En GoFundMe-side blev oprettet efter hændelsen for at støtte Naydich.

"Jeg håber, at bevidstheden om denne hændelse, der bliver spredt vidt og bredt, vil forhindre andre i nogensinde at skulle håndtere det traume, den fysiske heling og forstyrrelsen af hverdagslivet, som dette har forårsaget," sagde hun i beskrivelsen.

GoFundMe-siden har indtil videre indsamlet mere end $104.000 (732.000 danske kroner).