Tidligere ven af den tiltalte i Madeleine McCann-sagen taler ud

14/09/2023 09:50

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Politi
Foto: Politi
Pædofilen vil have gamle ‘venner’ til at støtte hans forsvar, hvis han skal stilles for retten for voldtægt og børnesex, og har endda klaget over, at anklagere får ham til at ligne et 'monster'

Mest læste i dag

Madeleine McCann mistænker, at Christian Brueckner har skrevet tiggerbreve til venner, hvor de har bedt dem støtte ham i retten.

Den tyske pædofil vil have venner til at støtte hans forsvar, hvis han skal stilles for retten for voldtægt og børnesex. I et brev klagede den dømte seksualforbryder over, at anklagerne gjorde ham ud for at være et "monster". Mindst to tidligere venner i Portugal har modtaget breve fra Brueckner, 46, i de seneste måneder.

The Mirror blev advaret om brevene af en anden tidligere ven, som stadig er i kontakt med Brueckners medarbejdere i Algarve. De sagde: "Jeg kender til to personer, der fik beskederne fra Chris. Det skræmte dem virkelig. De havde ikke hørt fra ham i årevis, og så kom disse breve pludselig med posten fra Tyskland.

"Han bad dem om at tale til hans forsvar om, hvilken god fyr han var. Han sagde, at det tyske politi og anklager har det for ham, at de siger, at han er et monster. Det er skandaløst for Chris at bede om hjælp, for nu kender vi alle til hans fortid. Dengang vi hang med ham i begyndelsen af ​​2000'erne, var det hele en hemmelighed. Vi vidste ikke, at han var pædofil. Men nu har han ikke en chance for, at nogen taler for ham i retten."

Brueckner bliver efterforsket af et hold tyske detektiver over Madeleines forsvinden i Portugal i maj 2007. Han afventede allerede retssag for en række voldtægter og seksuelle overgreb på børn, der angiveligt var begået i Portugal. Men disse anklager blev dramatisk frafaldet tidligere i år efter en domstolsafgørelse over, hvem der havde jurisdiktion i sagen.

De blev oprindeligt indgivet af anklagere i Braunschweig, fordi han tidligere boede i byen i 2016. Men Brueckners advokat Friedrich Fuelscher hævdede, at han faktisk boede på et lager i Neuwegersleben, Niedersachsen. En domstol i Braunschweig dømte til hans fordel - selvom anklagerne håber på at omstøde afgørelsen.

Madeleine var tre år, da hun forsvandt fra sine forældres ferielejlighed i feriestedet Praia da Luz i maj 2007. Kate og Gerry fra Rothley, Leics, spiste middag med venner på en nærliggende tapasrestaurant, da hun forsvandt. Parret har nægtet at opgive håbet om, at deres datter en dag bliver fundet i live.

Brueckner, der boede i en faldefærdig bondegård i Praia da Luz på det tidspunkt, hvor hun forsvandt, blev navngivet som mistænkt i 2020. Han nægter enhver involvering i forbrydelsen. Tyskeren afsoner syv års fængsel for voldtægt og narkotikahandel og skal løslades i 2026.

Foto: Politi