Tidligere verdensstjerne i eksil: "Nu sælger jeg bøger og kører Uber"

Foto: Shutterstock

Livet har taget en noget uventet drejning for Hakan Sukur.

Hvis man så fodbold i 90’erne og 00’erne, så vækker navnet Hakan Sukur formentlig begejstring.

Den tyrkiske angriber har gennem karrieren scoret mål for klubber som Galatasaray og Inter Milan samt det tyrkiske landshold.

Under sit otium i hjemlandet, besluttede Sukur sig for at melde sig ind i præsident Recep Tayyip Erdogans politiske parti.

Læs også

Elev jokede om samleje med sin lærer: Så fandt kæresten foruroligende billeder på lærerens telefon

Dette skulle dog ende galt, hvorfor Sukur ifølge ham selv blev indirekte tvunget i eksil.

Nu åbner han op for den bizarre vej, hans liv har taget, siden han trak sig tilbage fra sporten, og tog ham fra et politisk eksil til at drive en café og køre for Uber i USA.

Det skriver Daily Mail.

Hakan Sukur blev valgt til parlamentet, men oplevede et bittert og godt omtalt skænderi med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan i 2011.

Sukur blev anklaget for at have medvirket i et mislykket kupforsøg, hvorfor tilværelsen blot blev sværere og sværere for ham efterfølgende. 

"Jeg har intet tilbage, Erdogan tog alt: min ret til frihed, ytringsfrihed og ret til arbejde. Ingen ser ud til at kunne forklare, hvad min rolle i dette kup skulle være. Jeg har aldrig gjort noget ulovligt, jeg er ikke en forræder eller terrorist,” siger Sukur.

Ydermere fortæller Hakan Sukur, at selvom han måske ikke er den siddende regerings største fan, så er han hverken fjende af staten eller den tyrkiske nation.

Efter konflikten med Erdogan, så oplevede Sukur voldsom chikane. Hans kones butik blev angrebet, børnene chikaneret, hans far sat i fængsel og alle Sukurs egne aktiver blev konfiskeret.

“Så jeg flyttede til USA og drev i første omgang en cafe i Californien, men der kom hele tiden mærkelige mennesker ind i baren. Nu kører jeg for Uber, og sælger bøger.”

Man må sige, at Hakan Sukurs liv efter fodbold er noget mere atypisk end et normalt otium.

Læs også

Christiane Schaumburg-Müller stopper i Vild med Dans

 

Dagens Gossip