Politimand tiltalt for drab på George Floyd: Nu ligger afgørelsen klar

Foto: Shutterstock

Minneapolis har i denne tid været i mediernes søgelys, da man har fulgt sagen mod Derek Chauvin, den tidligere politimand, og nu er man nået frem til en afgørelse.

Minneapolis i Minnesota har i den seneste tid været i centrum. Det er såmænd heller ikke overraskende, da alle medier har fulgt med i sagen, der føres mod Derek Chauvin, den tidligere politimand, som tog livet af George Floyd.

Den 45-årige Derek Chauvin var tiltalt for tre forskellige drabstiltaler på den 46-årige George Floyd. Drabet fandt sted under en anholdelse, hvor Derek Chauvin kunne ses knæle på George Floyds ryg og nakke.

George Floyd, som var ubevæbnet, blev holdt nede på asfalten i ni minutter, og han døde i politiets varetægt. 

Læs også

Undgår udvisning: To mænd idømt årelange fængselsstraffe for 794 brud på loven

Det var nogle vilde scener, der udspillede sig ude foran Hennepin County Court. Det kom efter, at man hørte nyheden om, at Derek Chauvin var blevet kendt skyldig i alle tre tiltaler i sagen. 

Der har endnu ikke været noget information angående strafudmålingen, men hvis man fremhæver den mest alvorlige af de tre tiltalter, så vil den alene kunne udløse en fængselsstraf på 40 år.  

Det har dog ikke været nemt for den sammenstate jury i sagen. De har nemlig haft nogle meget intense dage, og de 12 medlemmer - fem mænd og syv kvinder - måtte bruge to dage på at forhandle, før de tirsdag aften kom frem til Derek Chauvins straf. 

Det beretter CNN

I kølvandet på dommen valgte myndighederne hurtigt at igangsætte en mindre aktion, hvor man valgte at lukke alle portene ind til politiets hovedkvarter. Det var dog ikke det eneste, da man også opsatte betonværn rundt området. 

I byen kan man også se, at butiksvinduerne er blevet skærmet, da man ønsker at helgardere sig mod optøjer i byen. Det har indtil videre været uden voldsomme scener, da det mest af alt ser ud til, at folket er glade. 

Læs også

Margrethe har dyrket sin kreativitet: Giver hjemmelavede gaver til Mary og Marie

 

Dagens Gossip