Totalt forbud mod rygning for alle under 25 er på vej

Ikke kun Danmark har planer om at skabe et røgfrit samfund i fremtiden.

I går aftes erfarede både BT og TV2, at regeringen på et pressemøde i dag, d. 15. marts, klokken 17:00 vil fremlægge den nye sundhedsreform. 

Det blev i dag bekræftet af regeringen, da de indkaldte til pressemøde med Magnus Heunicke (S) på Risghospitalet.

Læs også

Russisk journalist protesterede mod krigen på direkte TV: Nu er hun forsvundet

Ifølge flere medier vil regeringen blandt andet offentliggøre en højere aldersgrænse for køb af alkohol og deres lovforslag om, at salg af tobak skal forbydes for alle, som er født efter 2010, i håbet om at skabe en røgfri generation og et røgfrit Danmark i fremtiden. 

Læs mere om det her

Det er et forslag, som allerede er blevet vedtaget i New Zealand, hvor alle, som er født efter 2008, ikke har mulighed for at købe tobak.

Ifølge det britiske medie Ladbible er det dog ikke kun Danmark og New Zealand, som har planer om at tvinge borgerne til at droppe smøgerne. 

Vores nabo, Storbritannien, har nemlig angiveligt planer om at gå endnu længere i kampen mod rygning, da den britiske regering har planer om helt at forbyde alle under 25 år at købe cigaretter for at skabe en "røgfri" nation.

Det er Storbritanniens sundhedsminister, Sajid Javid, som har bestilt en rapport på området, som den tidligere direktør for velgørendshedsfonden Barnardo, Javed Khan OBE, har planer om at give feedback på i næste måned. 

Det skriver The Daily Mail.

Khan er tidligere direktør for flere store velgørenhedsfonde, herunder Barnardo som kæmper for at hjælpe udsatte børn i Storbritannien, og han støtter Storbritanniens plan om at blive en røgfri nation inden 2030. 

Til The Times har han udtalt følgende om regeringens nye forslag: "Vi overvejer seriøst alderen for køb [af tobak]."

Han forklarede desuden, hvordan regeringen har planer om at gøre stor brug af markedsføring og kampagner mod rygning og henviste til, hvor meget vaccinationsraterne steg, da regeringen begyndt at laver kampagner for det. 

I sidste måned spurgte han ligeledes sine følgere på Twitter til råds om, hvad der skal til for at få folk til at stoppe med at ryge.

"Jeg vil gerne høre jeres mening, og hvad vi kan gøre for at støtte nuværende rygere til at stoppe og for at stoppe folk med at begynde på rygning," skrev han blandt andet. 

Han skrev desuden: "Hvordan forhindrer vi folk, især børn og unge mennesker, i at begynde på at ryge? Har du droppet rygning for altid? Hvad virkede? Hvad tror du kunne virke bedre? Har du nogensinde brugt en 'Stop Rygning'-service til at stoppe med at ryge? Eller snakket med din læge om det? Hvordan var din oplevelse?"

På regeringens hjemmeside har sundhedsministeren, Javid, skrevet følgende i en udtalelse som begrundelse for det nye forslag: 

"Pandemien har vist det britiske folks modstandsdygtighed og bragt samfundet tættere sammen i svære tider. Men det viste også kløfter i vores samfund - især sundhedsmæssige."

Regeringen har derfor tænkt sig at fokusere mere på at gøre briterne røgfrie inden 2030, og ifølge Khan vil han hjælpe hvor han kan. 

Læs også

Elon Musk udfordrer Putin: "Vinderen får Ukraine"

 

 

 

 

 

Dagens Gossip