Tragedie efter "selvmord" i akvarium: Derfor må du aldrig tage billeder med blitz

Foto: Reddit/u/29PiecesOfSilver

Tunfisken begår tilsyneladende selvmord i et akvarium efter at være blevet blændet af blitzen.

Videoen, som i første omgang blev delt af en Reddit-bruger, har udløst en stor debat om det hensigtsmæssige i at bruge blitzfotografering i nærheden af et akvarium. 

Ifølge Daily Star viser videoen, at flere besøgende tager billeder med blitz i en fyldt akvarieudstilling uden at kende eller overveje de mulige konsekvenser.

Læs også

Millionregn over Danmark: Tocifret antal nye millionærer

Efterhånden som videoen vises, bliver gæsterne forfærdet over den scene, der udspiller sig foran deres øjne - en tunfisk, der svømmer direkte mod akvariets glasvægge og derefter langsomt synker ned på bunden.

Fisken, der tonser ind i glasruden, får med det samme de fremmødte til at gispe. 

En Reddit-bruger kommenterede videoen og udløste med ét en debat om brugen af blitzfotografering i akvarier, da det kan få fiskene til at blive ophidsede og aggressive.

I denne forbindelse mener mange, at denne form for fotografering bør forbydes helt og holdent, mens andre foreslog alternative måder at håndtere et sådant problem på.

"Jeg har altid overholdt reglen om, at der ikke må tages flashfotos i akvarier, men jeg har aldrig vidst hvorfor eller hvad der kunne ske. Efter at have set dette vil jeg starte med at give folk et nyt ryk, hver gang jeg ser flashen blive tændt," skriver en.

"Det er alle de mennesker, der ikke ved, hvad blitz overhovedet er, lad alene hvordan man slukker det. 'Åben telefon, tryk på knap, billede!' er så avanceret som det bliver for nogle folk," skriver en anden.

Foto: Reddit/u/29PiecesOfSilver

Ifølge Mirror bruges akrylskærme ofte i akvarier og svømmebassiner, da de har en meget reflekterende overflade, som kan blive påvirket negativt af flashfotografering.

Akryl reflekterer nemlig lyset anderledes end andre overflader, og denne effekt kan virke desorienterende på de dyr, der lever i disse miljøer.

Fisk kan let blive desorienteret og forskrækket af et pludseligt lysglimt. Lyset reflekteres af vandet og skinner i alle retninger, hvilket kan skabe forvirring hos fiskene og få dem til at forveksle lyset med en vandstrøm, der er i gang.

Denne forvirring kan endda føre til aggressioner hos nogle arter.

Derfor er det vigtigt at være forsigtig, når man bruger lys omkring søer eller akvarier, da disse skaber en ubehagelig oplevelse for dyrene.

Læs også

Zelenskyj raser mod USA

 

Dagens Gossip