Truede ung sort mand: Få timer efter var demonstranter foran hans hjem

Foto: ShadaeMccallum/Twitter

En video af et meget mærkeligt møde mellem to amerikanere, har nu været samlepunkt for en stor gruppe mennesker, der protesterer og demonstrere for lige rettigheder blandt amerikanere.

USA er et fantastisk land, der kan byde på nærmest alt, hvad hjertet begærer. Ufatteligt smukke naturområder og landskaber, samt nogle af verdens største, mest livlige og kendte byer - og selvfølgelig også en konstant kamp mod en dybt indgroet kulturel racisme. 

Læs også

Piers Morgan i skarpt angreb på USA: "Bare indrøm det"

Man har ikke fulgt meget med i hvad der foregår i USA, eller den vestlige verden, for den sags skyld, hvis man ikke på nuværende tidspunkt kender til bevægelse Black Lives Matter. 

En organisation, skulle du være i tvivl, der arbejder for sortes rettigheder, i et land der stadig i høj grad kæmper med fortidens spøgelser. Black Lives Matter har ikke bare afholdt kæmpe demonstrationer i USA, men også i storbyer verden over, også i København. 

Racisme, og forskellen mellem hvid og sort, synes dog at være mest tydelig og sprængfarlig i ‘De Fries Land’. 

Derfor er det heller ingen overraskelse, at efter offentliggørelsen af en ganske ubehagelig video, er folk gået på gaden igen.

En video af en mand ved navn Jonathan Pentland, der tilsyneladende overfalder en sort mand gik viral, og en menneskemængde blev hurtigt dannet uden for Pentlands hjem i South Carolina for at protestere mod hans handlinger - det skriver Unilad.

Onsdag den 14. april tweetede en kvinde en ubehagelig video af en hvid mand, der verbalt var voldelig og fysisk aggressiv over for en ung sort mand, der begik den usmagelige forbrydelse, at gå ned ad vejen.

“Du er i det forkerte kvarter, motherf * cker," - Råbte Pentland, mens han tydeligvis forsøger at virke fysisk skræmmende og provokere den anden mand.

Angriberen blev hurtigt identificeret som Pentland og viste sig at være soldat ved Fort Jackson. Efter at basens øverstkommanderende brigadegeneral blev gjort opmærksom på det, blev der iværksat en undersøgelse, og manden blev straks arresteret anklaget for tredjegradsoverfald efter at have skubbet manden og smadret hans mobiltelefon.

Omend konfrontationen ikke førte til decideret vold, må man spørge sig selv, hvad det er der foregår oppe i Pentlands hovede. Offeret for overfaldet, virker under hele episoden meget rolig, og konfliktafvigende, men Pentlands synes at insistere på en konflikt, fordi den sorte mand ‘befinder sig i det forkerte nabolag’ - Ku Klux Klan kunne ikke have formuleret det bedre selv...

Da klippet begyndte at tage fart på Twitter, blev Pentland hurtigt identificeret, og allerede samme aften, var en stor gruppe mennesker samlet i en fredelig protest, foran Pentlands hus.

Protesten var en velorganiseret og fredelig affære, hvor folk dirigerede trafikken og endda bestilte pizzaer, da sorte medlemmer af samfundet viste deres solidaritet med manden fra den originale video. Nogle holdt endda taler over en mikrofon til dem, der havde samlet sig.

I øjeblikket er Pentland ude på kaution, efter at være blevet arresteret og sigtet for tredjegrads overfald. Hvis han bliver retsforfulgt, risikerer han en bøde på 500 dollars og op til 30 dages fængsel, skriver CBS.

Læs også

Vilde scener i fængsel: Indsatte redder fængselsbetjents liv

Internettet, og små klip derpå, er selvfølgelig aldrig en helt sikker kilde, og hvad der har ført op til de godt to minutters aggressive adfærd fra Pentland, melder historien desværre intet om. 

Men hvis soldatens vrede udelukkende bunder i, at en sort mand befandt sig i nabolaget, er det svært at finde sympati for Pentland.

 

 

Dagens Gossip