TV-stjerne: Mænd skal ikke have barsel, når de ikke har født

Privatfoto

TV-stjernen og podcast-værten Joe Rogan mener ikke, at fædre bør tage barsel, når det ikke er dem, der har født.

TV-stjernen Joe Rogan er generelt kendt for at sige en masse kontroversielle udtalelser i sit podcast-show, hvor han blandt andet har udtalt, at han ville tage hestemedicin mod corona.

Hans seneste udtalelse i podcasten fik dog virkelig splittet folk.

Læs også

81-årig mand gør skræmmende opdagelse i afdød kones gemmer 56 år for sent

I et afsnit, hvor han talte med komikeren Bridget Phetasy, bragte podcasteren fædreorlov på banen.

De diskuterede, hvordan den amerikanske transportminister Pete Buttigieg i øjeblikket er på orlov efter at have adopteret tvillinger med sin mand.

Privatfoto

Det var et koncept, der gjorde Rogan vred, fordi USA i øjeblikket oplever forsinkelser i skibsfarten på grund af overbelastning af havnen i Californien.

Det førte til, at Phetasy bragte det på banen, at Buttigieg og hans mand, havde taget et billede af dem og deres nyfødte i noget, der ligner en hospitalsseng og efterfølgende kom med bemærkningen om, hvor bizart det var, når ingen af dem jo havde født. 

Nu hvor den amerikanske politiker er på orlov, spurgte Rogan, hvorfor mænd overhovedet skulle holde fri fra arbejde.

"Skal det ikke være for den person, der fødte?" spurgte Rogan i sit show. 

"Tager mænd fædreorlov?”

"Denne idé om, at begge forældre skal have barsel og fædreorlov på samme tid, er lidt mærkelig." fortsatte han.

Phetasy forklarede, hvordan europæiske lande har fædreorlovslovgivning for at sikre, at begge forældre får tilstrækkelig tid med deres barn.

Han svarede: 

"Det er fantastisk. Vil du bo i Tyskland? For i Amerika skal du arbejde ... vi er ikke i Europa, og for Amerika er dette et nyt koncept.”

"Når nogen i regeringen, som er en mand, som ikke fødte, og der er to af dem, og de begge har fri fra arbejde, og de får gratis penge, eller hvad sker der?” lyder det kritisk fra Joe Rogan, inden hans gæstevært forklarede, hvordan fædre- og barselsorlov ikke er en let ting.

"Det handler ikke kun om babyen, moren har brug for støtte i kølvandet på fødslen. Det er ikke kun for at knytte bånd til barnet,” fortæller hun.

Rogan forklarede derefter, hvordan mænd er mere attraktive for arbejdsgivere, fordi de netop ikke føder, og derfor ikke behøver at holde fri og koste penge for virksomheden.

Mange mennesker på sociale medier var dog rasende over Rogans manglende forståelse for, hvorfor fædreorlov er så vigtig.

Fædreorlov er stadig et nyt koncept for amerikanere, da det kun er blevet pålagt i fem stater, New York, Californien, New Jersey, Rhode Island, Washington, samt Washington DC.

På trods af at det kun er påbudt i nogle få områder, tilbyder 45 procent af amerikanske virksomheder betalt fædreorlov, 55 procent har betalt barselsorlov og 35 procent har betalt familieorlov, ifølge Society for Human Resource Management.

Læs også

14-årig Talyn blev ramt af lynet på vej i skole: Det her reddede hans liv