Tvillingepar ville ære afdød far: Puttede hans aske i bowlingkugle

Foto: Shutterstock.com

Når nogen går bort, kan de vælge at blive kremeret og få deres rester givet til deres kære. Asken kan så enten begraves, eller spredes et sted den afdøde elskede, eksempelvis havet.

I Danmark ender askerne som regel med at blive begravet eller spredt, men i USA er det ikke unormalt at have en urne med den afdødes aske stående i huset. Kulturelle forskelle til trods, må denne måde at opbevare aske siges at være noget for sig.

Læs også

Familie i chok over besked ved gravsted: “Vi har aldrig elsket dig”

For da John Hinkles, fra Peoria, Illinois i USA, far gik bort, valgte han at ære sin fars minde på en måde, der ganske givet aldrig er sket før i verdenshistorien - det skriver Newsner.

John Hinkle er nemlig en stor og kendt bowler. Han er to gange NCAA bowlingmester på Western Illinois University, og fortsætter med at spille i en liga da hans tid på universitet var overstået. Og hans passion for bowling begyndte i en ung alder, takket være hans far, John Sr.

"Bowling var en stor del af hele min familie," fortalte unge John til ESPN. "Da vi voksede op, boede min tvilling og jeg i bowlinghallen, mens vi ventede på at mor og far afsluttede deres liga-nætter. Hver lørdag morgen tog de os med til bowling i vores liga, startende i en alder af fire."

"Da vi blev ældre, ville du aldrig se min bror og jeg bowle, uden at vores forældre sad lige der og støttede os."

Johns far døde i 2016. Og for nylig besluttede John sig for en meget unik måde at ære sin far: ved at placere hans asker i en bowlingkugle, og rulle et perfekt spil.

Det ville betyde at give sin afdøde far en oplvelse, der undgik ham i livet: "Far har skudt 298, 299, men aldrig haft en 300,"- fortæller John. 

John er en to-hånds bowler, som ifølge reglerne betyder, at han ikke kan have tre fingerhuller i sin bold, så et af hullerne var specielt tilpasset til at holde faderens aske.

Så med deres far, bogstaveligt talt i hånden, gjorde John og hans tvilling sig klar, til at forsøge det perfekte spil bowling, en sidste gang, for at ære John Sr’s minde. 

Selv for en professionel bowler er et perfekt spil ikke nogen let opgave: det kræver 12 strejker i træk, en i hver af de første ni rammer plus tre i tiende.

Men John havde en god aften på banen, og da han nåede sin sidste ramme, begyndte følelserne at feje over ham.

"Jeg havde tårer i mine øjne, da jeg forsøgte at kaste de sidste to bolde i dette spil," - fortalte John til Fox News og fortsatte: 

"Det var svært for mig at holde det sammen, fordi jeg var så tæt på at gøre, hvad jeg satte mig for at gøre, og alle mine følelser ramte mig virkelig, da jeg forsøger at kaste bolden. Den sidste bold, jeg kastede, anede jeg ikke, hvor den gik hen. Jeg kastede den bare, og den ramte."

Kulminationen på hans perfekte spil blev fanget på video, og det viser, hvor personligt øjeblikket var:

Med det perfekte spil cementeret brød John sammen og blev omfavnet af sin bror.

Jeg faldt til jorden, og jeg græd, og min bror var lige der for at hente mig, og vi krammede det ud, og han græd, jeg græd. Jeg var et følelsesmæssigt vrag."

"Jeg kan ikke udtrykke, hvad i aften betyder for mig," skrev han senere på Facebook. "[Min far] aldrig haft et perfekt spil indtil nu."

"Jeg har været i bowling i 34 år nu, og det er naturligvis det bedste øjeblik nogensinde,"

"Jeg opnåede, hvad jeg ønskede at gøre for min far,"

Læs også

Teenagesøn oprettede OnlyFans-profil til sin mor: Ville tjene flere lommepenge

 

Dagens Gossip