Uber erkender fejl: Vil tilbage til Danmark og køre lovligt

Foto: arkiv

Samkørselstjenesten Uber trak sig i 2017 ud af Danmark. Men nu vil Uber tilbage på det danske marked.

Med det blotte øje var det ikke til at se.

Men fandt man mobilen frem fra lommen kunne man med et enkelt tastetryk finde en Uber-bil, hvor privatpersoner kørte rundt med en mobil siddende fast på instrumentbrættet og tog taxalignende ture uden tilladelse.

Den praksis var i den grad ulovligt og både Københavns Politi og Folketinget skærpede grebet om den populære tjeneste, der lukkede i foråret 2017.

- Vi arbejder på at komme tilbage til Danmark. Men når det sker, skal det ske på den rigtige måde. Det bliver en anden model denne gang, siger Kristian Agerbo, der er Ugers talsperson i Danmark, til Berlingske.     

Læs også

Stiv dolk og frækt tilbud: Sjællandsk mand krænket under sauna-besøg

For Uber blev presset fra myndigheder og taxabranchen for stort, og firmaet erkender nu, at de var for hurtige til at lancerer deres tjeneste i Danmark.

Foto: Scanpix

- Der var et enøjet fokus på teknologiens fordele for forbrugeren og for chaufføren uden at skele nok til det omkringliggende samfund og den politiske stemning. Det var en forkert måde at gøre det på, siger Kristian Agerbo til avisen.

Ifølge ham vil Uber nu indgå et samarbejde med myndighederne og taxabranchen for at finde en løsning, der kan sikre, at Uber kan vende tilbage til landet.

Kristian Agerbo vil dog ikke sætte en dato på for hvornår, at Uber kan vende tilbage og køre i Danmark.

Ung mand taget med bukserne nede: Ødelagde et spil minigolf på grusom vis

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip