Dykker finder vielsesring fra 1979 på bunden af havet - så går hun på jagt efter ejeren

19/03/2023 09:13

Henrik R

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Da hun fandt ringen, var den så medtaget, at inskriptionen var umulig at læse, men efter grundig polering, kom der noget til syne.

Mest læste i dag

Nogle gange sker der de mest forunderlige og uventede ting. Det kan et ægtepar skrive under på, efter de havde en speciel oplevelse, som har fået tårerne frem.

For 44 år siden badede det nygifte spanske ægtepar, Agustín og Juani Aliaga, ved kysten ved Benidorm i det østlige Spanien. Ved et uheld mistede Juani sin vielsesring i vandet. Parret ledte efter den men uden held, skriver den britiske avis Daily Mail.

Tidligere på måneden gjorde den spansk dykker, Jessica Niso, et specielt fund ved Benidorm-kysten, da hun udforskede havbunden. Hun opdagede pludselig noget, der skinnede. Det viste sig at være en medtaget ring, som den kvindelige dykker ville kigge nærmere på.

Efter Jessica Niso gav ringen en grundig polering, kom inskriptionen: "17-2-79” og navnene "Agustín og Juani Aliaga” til syne. Og det gik op for hende, at det var en vielsesring, som et ægtepar formentlig havde mistet.

I en fart lavede Jessica Niso et opslag på Facebook, hvor hun delte et billede af ringen, i håbet om at finde ejeren af ringen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Det var dette billede, Jessica Niso delte på Facebook i jagten på ægteparret. Foto: Facebook

“Jeg fandt en vielsesring, da jeg dykkede ved Benidorm. Jeg ville ønske, at jeg kunne give den tilbage til ejeren. Den har været væk i meget lang tid, fordi den var dækket af bundfald”, skrev Jessica Niso på Facebook, men hun undlod at nævne navnene for at kunne genkende svindlere fra den rigtige ejer. 

Til alt held blev Agustín og Juani Aliaga gjort opmærksom på facebook-opslaget, og de kontaktede straks dykkeren. 

- Det var en dejlig overraskelse. Det er ikke så meget den materiale værdi, men mere den symbolske og følelsesmæssige værdi, fordi det er den ring, vi blev gift med, siger en lykkelig Juani Aliaga, der både har sendt en kopi af deres vielsesattest og et billede af de matchende vielsesringe til Jessica Niso for at bevise deres identitet.  

Jessica Niso blev ifølge ægteparret helt ude af sig selv af glæde, da de kontaktede hende.

Det er planen, at Agustín og Juani Aliaga og Jessica Niso skal mødes den 26. september, så ringen kan komme tilbage på den rette finger efter 44 års fravær.