Michael begyndte at gå i skole: Resultatet er ubegribeligt

23/03/2023 08:34

Henrik R

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Michael vejede for få år siden 150 kilo, men så begyndte han at gå i skole i stedet for at tage bussen, og resultaterne er ubegribelige.

Mest læste i dag

Januar er nok den måned, hvor flest mennesker forsøge at ændre deres livsstil og tabe nogle kilo. Det er dog de færreste som rent faktisk formår at holde ved, men det gjorde den dengang 18-årige Michael Watson. 

Michael vejede 150 kilo og blev mobbet i skolen på grund af hans overvægt, som kom af hans usunde livsstil, hvor han altid tog bussen i skole og primært levede af pizza og pasta, men en dag besluttede han, at det skulle laves om.

CNN skriver, at han tabte omkring 52 kilo på to år primært ved at ændre på to vaner. Først og fremmest ændrede han sin kost og byttede pizzaen og pastaen ud med æg og havregryn, men mindst ligeså vigtigt så begyndte han at gå de 20 minutters gang til og fra skole hver eneste dag - uanset vejret.

Michael før vægttabet / Foto: Privat

Michael fortæller nu, at han er blevet mere udholdelige og frisk af de mange gåture, og samtidig er det svært at genkende ham, da han nu vejer under 100 kilo.

Michael efter vægttabet / Foto: Privat

Det er ikke kun Michael selv, som har bemærket ændringer, og hans skole delte således følgende opslag på Facebook: 

"Efter flere år som overvægtig tog Michael sagen i egen hånd. Han fik en sundere livsstil ved at ændre den mad, han spiste [...]. Han gik i skole hver eneste dag, uanset vejret [...]. Han er nu 52 stolte kilo lettere og glæder sig til eksamen og til at begynde at arbejde på fuld tid! Studievejlederen, Terrance Jone, siger, at han ikke kunne have været mere stolt af Michaels udholdenhed. Stort tillykke Michael !!!"

Flere lokale medier skrev også om Michaels rejse, og han fik stor ros i lokalsamfundet. 

Det er da heller ikke så mærkeligt, at Michaels nye vane med 40 minutters gang om dagen fik ham til at tabe sig. Således skriver Netdoktor, at 30 minutters daglig motion - som for eksempel en gåtur - kan forebygge mange vestlige livsstilssygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme, diabetes og nogle former for kræft. 

Derudover foreslog to norske eksperter for nyligt også, at man gik en rask 30-minutters gåtur mindst to gange om ugen, da det kan halvere risikoen for Alzheimers sygdom. Der er altså mange gode grunde til at snørre gåskoene og gå på arbejde eller i skole på mandag.