Ukraine angriber russiske grænsevagter

06/04/2022 09:09

Mathias Madsen

Udland
Russiske soldater i Ukraine / Foto: Shutterstock
Russiske soldater i Ukraine / Foto: Shutterstock
Russiske kilder påstår, at ukrainske soldater har beskudt russiske grænsevagter med mortérgranater.

Mest læste i dag

For mere end én måned siden vågnede verden op til den chokerende og frygtelige nyhed om, at russiske soldater havde beskudt ukrainske grænsevagter og startet en invasion af deres naboland mod vest. 

Dét var starten på den første krig i Europa siden Anden Verdenskrigs afslutning, og lige siden har det ukrainske folk lidt under russiske bombardementer og angreb.

Sidste uge påstod Rusland så, at det nu ikke kun var Ukraine, der er under angreb. 

Den russiske guvernør Vyacheslav Gladkov anklagede nemlig Ukraine for at stå bag et luftangreb på et oliedepot i den russiske by Belgorod. 

Et angreb som Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba hverken har kunne be- eller afkræfte, at ukrainske soldater stod bag. 

Du kan læse mere om det ved at trykke her

Nu har russerne igen beskyldt ukrainerne for at gå til modangreb uden for deres eget lands grænser. 

Nyhedsbureauet Reuters har således ifølge TV2 skrevet, at russiske grænsevagter i Kursk-regionen ifølge den russiske guvernør Roman Starovoit er blevet beskudt af ukrainske soldater i går, tirsdag d. 5. april.

Ved denne grænseovergang er russiske vagter angiveligt blevet beskudt af ukrainske soldater / Foto: Google Maps

Vagterne er ifølge russiske kilder blevet beskudt med mortergranater, men det har ikke været muligt at verificere oplysningerne. 

"De russiske vagter skød tilbage. Der var ingen tilskadekomne eller skader på vores side," lød det fra den russiske side.