Umuligt: Kvinde gravid igen tre uger efter hun allerede var blevet gravid

Foto: Shutterstock

Det lyder som en af den slags historier, som man hører nede på den lokale bodega. Men i dette tilfælde er det den skinbarlige sandhed. Rebecca Roberts blev gravid med tre ugers mellemrum og fødte derefter tvillinger, der ikke er lige gamle.

Det er uhyre sjældent, at det kan ske. Tveæggede tvillinger kan opstå ved, at moderen udskiller to æg samtidig eller ved at moderen udskiller to æg på forskellige tidspunkter indenfor samme menstruationscyklus. Dette kaldes for superfetation.

Det er nøjagtig hvad der skete for Rebecca Roberts, der sammen med sin partner havde bøvlet med fertilitetsproblemer i en årrække.

Da det første barn blev opdaget i en test og sidenhen ved en scanning, var parret jublende lykkelige. Det skriver The Mirror.

”Jeg kan huske, at jeg gik fra den allerførste scanning og jeg så glad,” fortæller Rebecca Roberts på 39. Rebecca bor Wiltshire, England.

Læs også

Kvinde hostede kræftpatient i hovedet: Nu er hun fængslet

Men den opløftede stemning skiftede fra eksalteret til en choklignende tilstand bare fem uger senere. Ved 12-ugers ultralydsscanningen, fik Rebecca Roberts en noget forbløffende nyhed. Det så ud som om hun bar på to babyer, hvoraf den ene var betydeligt mindre udviklet end den anden.

"Jeg troede, der var sket noget forfærdeligt," fortæller Roberts.

Det var ikke et typisk sæt tvillinger, som Roberts bar i sin mave. Hendes graviditet blev diagnosticeret som superfetation, der er en sjælden tilstand, hvor en kvinde, der allerede er gravid, bliver gravid med en anden baby.

Roberts graviditet er et af få tilfælde af superfetation, der er registreret i medicinsk litteratur, og med fødslen af de to babyer Noah og Rosalie blev det helt tydeligt, at de to børn ikke var undfanget på samme tid.

Hele vejen gennem Rebecca Roberts graviditet var det ene fosters udvikling tre uger bagefter.

Normalt forhindrer hormonelle og fysiske ændringer under graviditeten, at en kvinde kan blive gravid igen. Det skete bare ikke for Roberts. Hun fik endnu en ægløsning og også her blev hun gravid.

Selvom de to børn teknisk set skulle fødes med tre ugers mellemrum, så valgte lægerne at udføre et kejsersnit den 17. september. Noah kom først ud og vejede 2100 gram. To minutter senere ankom hans yngre søster, Rosalie. Hun vejede kun 1100 gram

I dag klarer begge børn sig glimrende.

Læs også

Afsløret langt om længe: Her er hans afløser

 

 

Dagens Gossip