Ung mor var døden nær: Lille rift på brystet var i virkeligheden noget langt mere uhyggeligt

Privatfoto

Hun troede ikke, at riften på brystet var noget særligt, men pludselig lå hun og kæmpede for livet.

En ung mor troede, at hun havde revet sig selv på brystet uden at opdage det, men pludselig udviklede den banale skramme sig voldsomt, skriver Mirror

24 timer senere lå britiske Lucy Secular i en hospitalsseng og kæmpede for sit liv.

Den 31-årige mor har efterfølgende fortalt, at smerterne var værre end en fødsel.

Læs også

Læge advarer: Derfor skal du ikke drikke kaffe som det første om morgenen

"Det føltes som at blive spist levende indefra og ud," siger hun.

Den livstruende episode fandt sted i august sidste år, da hun fandt en rift på kun to millimeter på sit bryst, der var ømt. Størrelsen taget i betragtning tænkte hun ikke videre over fundet.

Men det var ikke et simpelt kradsemærke. En farlig kødædende bakterie havde fundet vej ind i hendes krop gennem såret, og næste morgen følte hun sig svimmel og kastede op.

I begyndelsen tænkte hun, at der var tale om en madforgiftning, men smerterne i hendes venstre bryst tog til, og hendes temperatur begyndte at stige.

Smerterne blev voldsommere, og hun så riften på brystet udvikle sig til et åbent sår for øjnene af sig.

"Bakterien angreb mine organer for fuld styrke gennem mit blodomløb," fortæller hun.

Lucy Secular besvimede i sin seng og vågnede først sent om aftenen igen, lammet af svære smerter. Hendes bryst var sort og dobbelt så stort som normalt.

Hun ringede til sin mor fra sengen og troede, at hun var ved at dø. 

Kort efter havde de forundrede ambulancereddere ingen anelse om, hvad der var galt med den unge kvinde, men de var ikke i tvivl om, at hun skulle på hospitalet øjeblikkeligt. 

"Jeg var ekstremt heldig, at jeg fik tildelt den læge, som jeg gjorde. En af hans patienter var død af samme infektion kort tid inden," fortæller Lucy Secular, som er mor til drengen Alfie.

Lægen vidste med det samme, hvilken sygdom han havde med at gøre, og Secular blev opereret kort efter ankomsten til hospitalet. Hun mistede en del af sit bryst, men det var heldigt sluppet.

Lægerne var overraskede over, at hun overhovedet havde overlevet den aggressive kødædende bakterie, som koster mange liv, fordi udviklingen går så stærkt.

Hun har siden fået en del operationer for at rekonstruere sit bryst. 

- Jeg føler mig ekstremt heldig over at have overlevet nekrotiserende fasciitis (navnet på bakterien, red.), men det er sørgeligt, at nogen var nødt til at dø for, at jeg kunne overleve. Det er derfor, at jeg vil skabe opmærksomhed og fortælle min historie, siger Lucy Secular.

"75 procent af alle, der bliver angrebet af bakterien, dør. Jeg var sund og rask, og det viser bare, at det kan ske for alle. Jeg havde alle tegnene: Opkast, dehydreret, lavt blodtryk, høj temperatur, koldsved, hævet og varmt område på kroppen og store smerter."

Secular tilføjer, at det er nødvendigt at skabe opmærksomhed om bakterien, sådan at andre, der bliver ramt, kan genkende symptomerne og opsøge læge øjeblikkeligt - og dermed være lige så heldige at overleve.

Læs også

Skyderi på universitet: Flere personer dræbt

 

 

Dagens Gossip