Unge drenge var i gang med deres aftentræning: Pludselig bliver den afbrudt af hensynsløst skyderi

28/09/2023 09:45

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Pontus Lundahl/TT/Ritzau Scanpix
Foto: Pontus Lundahl/TT/Ritzau Scanpix
Børnene til aftentræning løb så hurtigt de kunne, da ung mand blev beskudt på idrætspladsen.

Mest læste i dag

De unge drenge var i gang med deres aftentræning, da de pludseligt hørte skud blive affyret midt under træningen. 

Det hjerteskærende drama udspillede sig på Mälarhöjdens idrætsplads i det sydlige Stockholm, hvor en ung mand blev skudt og dræbt. Hertil var der flere børn og unge, som befandt sig i nærheden af episoden, fordi de var til træning, da skudepisoden fandt sted. 

- Vi hørte fem skud. Så løber to små drenge og råber "skyderi", inden alle på banen løber væk mod muren, udtaler et vidne til Dagens Nyheter.

Meldingerne om skuddet kom omkring 18:45 og kort efter ankom ambulancerne til stedet for at give livreddende behandling til den unge mand, der desværre ikke overlevede. 

Den dræbte var en ung mand, som befandt sig i sine teenageår. Han skulle efter sigende være en rapper med forbindelse til konflikten i det kriminelle netværk Foxtrot.  

De svenske myndigheder havde for nylig intensiveret deres overvågning af idrætspladsen på grund af tilstedeværelsen af personer med forbindelse til kriminelle aktiviteter i området

Statsministeren Ulf Kristersson har efterfølgende reageret på episoden.
- Uskyldige mennesker med absolut ingen tilknytning til den grove forbrydelse - hvoraf mange var børn til aftentræning - er netop blevet tvunget til at være en del af endnu et hensynsløst skyderi, hvor endnu en mand er blevet skudt og dræbt, siger han i en kommentar til TT

Det svenske politi søger en grå Toyota RAV4 med tonede ruder i håb om at finde gerningsmanden.