Ungt kærestepar fundet livløse i bil: Ingen kunne se, hvad der havde dræbt dem

Ane Sørensen

382 uger siden

|

23/03/2017
Udland
Tom Putt og Nikki Willis blev kun 20 og 23 år. Foto: Privat
Tom Putt og Nikki Willis blev kun 20 og 23 år. Foto: Privat
Det unge britiske kærestepar Nikki Willis og Tom Putt døde i december under tragiske omstændigheder.

Dagens topnyheder

Det unge britiske kærestepar Nikki Willis og Tom Putt blev fundet døde i en bil i december sidste år. Bilen var parkeret foran 23-årige Nikki Willis' hjem i byen Essex, og nu er årsagen til deres alt for tidligere død endelig blevet opklaret.

Parret var ude for at få noget at spise, efter at Nikki Willis havde fået fri fra arbejde søndag den 4. december. Den unge par kørte lidt rundt i byen, inden de til sidst parkerede 20-årige Tom Putts bil foran Nikki Willis' hjem.

De to havde været kærester i omkring et halvt år, da de blev fundet i bilen på den skæbnesvangre vinterdag. Det skriver Daily Mail.

Et ligsyn har nu slået fast, at 20-årige Tom Putt og 23-årige Nikki Willis døde af kulilteforgiftning, efter de begge havde indåndet udstødningsgasser i bilen.

En undersøgelse skulle senere have afsløret, hvordan niveauet af kulilte inde i bilen var 1.000 gange højere end sikkerhedsgrænsen. Kæresteparret vidste sandsynligvis ikke, at de blev forgiftet, da gassen var lugt- og smagfri. 

Under en afhøring kom det frem, at Tom Putt var tosset med biler og i lære som ingeniør. Han havde lavet en række ændringer på sin Ford Fiesta i et forsøg på at forbedre køretøjet.

Tom Putt Foto: Privat

Tom Putt havde fjernet katalysatoren fra udstødningen og skåret luftindtag i bilens motorhjelm. Men der var stadig et hul mellem udstødningen og motoren, som gjorde det muligt for dampe at slippe ind i bilen. 

- En unik række af omstændigheder fik sammenlagt denne tragedie til at ske, siger efterforsker Robert Kirby og tilføjer:

- Det var en tragisk ulykke, der førte til Nikki og Toms død. Tom var ikke uerfaren. Han havde været lærling hos Ford i mere end et år og havde tidligere foretaget ændringer på sin bil. 

De efterladte familiemedlemmer sørger over parrets alt for tidlige død:

- Vores smukke lille pige, datter, steddatter, søster, kæreste og ven af så mange. Vi er så stolte af dig, selvom din tid her var så kort. Du elskede livet og smilede altid. Du vil aldrig blive glemt, altid og for evigt i vore hjerter og minder. Vores engel har nu fået sine vinger, har Nikki Willis’ familie udtalt efter den tragiske ulykke.

Uger før sin død lagde Tom Putt en video med sin bil på Instagram, hvor man kan se, hvordan der står gnister ud af enden på den. 

Robert Kirby opfordrer folk til at overveje, om det er de potentielle konsekvenser værd, når de laver ændringer på deres biler.