Vædder idømt tre års fængsel for drab: "Den fortjener at blive anholdt"

Foto: Twitter

En bizar sag har fundet sted i Sydsudan.

For nyligt angreb en vædder en dame i 40'erne og brækkede adskillige af hendes ribben.

Angrebet fandt sted i det afrikanske land Sydsudan, hvor damen, som senere er identificeret som Adhieu Chaping, straks blev kørt på hospitalet.

Læs også

Har brugt 175.000 kroner på tatoveringer: Sådan så hun ud inden sin forvandling

Her afgik hun desværre ved døden, og det får nu konsekvenser både for vædderen og dyrets ejer. 

Det skriver Unilad

Vædderen blev nemlig tidligere på måneden anholdt i Rumbek East County i Lake State, Sydsudan, og nu har den fået sin straf.

De lokale myndigheder vurderede, at ejeren ikke var skyld i vædderens handlinger, og det er derfor vædderen, der er blevet dømt for drabet.

"Vores rolle som politi er at sikre sikkerhed og undgå slåskampe," har en talsperson for det lokale politi udtalt og forklaret, at det var derfor, vædderen blev anholdt og ført til politistationen i Maleng Agok Payam.

Vædderen kan se frem til tre års fængsel i en militærlejr, og når den har afsonet sin straf, bliver den formentlig taget fra sin ejer. 

Foto: Twitter

"Ejeren er uskyldig, og vædderen er den, som udførte forbrydelsen, så den fortjener at blive anholdt [...]," har talspersonen udtalt. 

Vædderens ejer slipper dog ikke helt for straf, da han er gået med til at betale fem køer til offerets familie som en form for kompensation. 

Det er nemlig besluttet ved lov i Lakes State, at enhver ejer af et dyr, som dræber en person, skal udbetale 'blodkompensation' til offerets familie.

Det er langt fra første gang, at et dyr bliver dømt for et drab. 

I 1916 blev cirkuselefanten Mary for eksempel dømt til døden, fordi hun slog en dyrepasser ihjel, da han rørte ved hendes ømme og betændte tand. 

Elefanten blev utrolig nok henrettet ved hængning, hvilket foregik med en kran. Første forsøg mislykkedes dog, da kæden knækkede, hvilket resulterede i, at Mary faldt ned og brækkede sin hofte.

Foto: Wikipedia

Efter andet forsøg døde Mary, og elefanten blev begravet ved siden af 'galgen'. 

Læs også

Regnormens vanvittige 'fætter' invaderer flere steder: Kan springe 30 centimeter op i luften og klone sig selv

 

 

 

Dagens Gossip