Regnormens vanvittige 'fætter' invaderer flere steder: Kan springe 30 centimeter op i luften og klone sig selv

29/08/2023 13:43

Henrik R

Udland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Regnormens utrolige 'fætter' er fundet i Californien, og det bekymrer eksperter på området.

Mest læste i dag

Regnorme er nok ét af de mest harmløse dyr der findes. 

De slibrige ormer passer sig selv nede i jorden og er faktisk rigtig vigtige for økosystemet, ligesom de blandt andet tilføjer næring til jorden.

Lige omvendt er det med regnormens 'fætter'; de såkaldte 'crazy worms (red. skøre orme)', som betegnes som et skadedyr. 

Ormene ligner regnorme til forveksling, men hvis du tager en op i hånden, er du ifølge livescience.com ikke i tvivl om, at det ikke er en regnorm. 

Crazy worms har nemlig fået deres navn, fordi de vrider sig og hopper, når man samler dem op, og så kan de faktisk også smide deres hale, hvis de bliver bange - i stil med firben. 

Derudover kan ormene springe hele 30 centimeter op i luften, og de er i modsætning til regnorme skadelige for økosystemer. 

I videoen herunder kan man se, hvordan ormene går helt amok, hvis man rører ved dem (artiklen fortsætter under videoen):

Ormene har de seneste år spredt sig til mindst 15 amerikanske stater, og ifølge Unilad er de nu også kommet til Californien i det vestlige USA. 

Det kan ifølge flere eksperter få alvorlige konsekvenser for naturen i staten, da crazy worms ofte udkonkurrerer almindelige orme, som giver vigtig næring til jorden.

De skadelige orme spiser nemlig det samme som for eksempel regnorme, men i modsætning til deres 'fætter' efterlader de ingen næringsstoffer i jorden. 

Ormene kommer oprindeligt fra Japan og Korea, men har siden spredt sig til mange dele af verden, blandt andet fordi ormene kan klone sig selv.

Samtidig er det utrolig svært at slippe af med dem, når de først er kommet til et område, da de er tæt på umulige at få fat i, fordi de hopper og vrider sig, som man kan se på ovenstående video.