Valget er ikke ovre: Trump går til domstole

Foto: Mandel Ngan Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix

Joe Biden er af medier verden over blevet kåret som vinder af USA's præsidentvalg. Derved er han også valgt som USA's 46. præsident. Trump er dog langt fra enig i, at Demokraternes Joe Biden er vinder af præsidentvalget.

USA's nuværende præsident, Donald Trump, er bestemt ikke enig i med de utallige medier verden over, der på baggrund af prognoser har erklæret, at Demokraternes Joe Biden er vinder af USA's præsidentvalg.

Læs også

Nye restriktioner: Nu lukkes grænsehandlen

Af denne årsag ønsker han, at valgresultatet bliver prøvet ved de amerikanske domstole. Det har han selv offentliggjort i en erklæring.

"Vi ved alle, hvorfor Joe Biden skynder sig med fejlagtigt at posere som vinder, og hvorfor hans medieallierede prøver så hårdt at hjælpe ham," skriver Donald Trump i sin erklæring.

Dette følger han op med et postulat om, at de forsøger at sikre, at sandheden ikke kommer frem:

"De ønsker ikke, at sandheden kommer frem. Fakta er, at dette valg langtfra er ovre," fortsætte Trump, som tilsyneladende ikke vil acceptere resultatet, som medierne er kommet frem til.

Trump har flere gange under præsidentvalget hævdet, at der har været tale om valgfusk. Til trods for, at det er noget, som han har gentagne gange har hævdet inden for den seneste tid, er det dog endnu ikke noget, han har fremlagt belæg for.

Demokraten Joe Biden løb med sejren i både Pennsylvania og Nevada. Det vil sige, at han nu har de 270 valgmænd, der skal til, for at blive USA's næste præsident foran republikanske Donald Trump.

Ifølge de foreløbige resultater, har Joe Biden nu 290 valgmænd. Det er på baggrund af dette, at flere store internationale medier har kåret ham som vinder af præsidentvalget i USA.

Selv har udsendt følgende på Twitter:

"Jeg er beæret over, at I har valgt mig til at lede vores storslåede land, skriver han blandt andet."

Læs også

Ny virus i omløb: Person smittet med sjælden svineinfluenza

"I lyset af hidtil usete udfordringer har et rekordantal amerikanere stemt. Det beviser igen, at demokratiet banker dybt inde i hjertet af Amerika, siger han videre i en erklæring."

 

Dagens Gossip