Var den sidste af sin slags i New York: Nu er den væk

Foto: Shutterstock

Onsdag markerede slutningen på en æra i New York City.

De fleste voksne mennesker har uden tvivl brugt en, de fleste unge ved hvad det er, og mange børn kigger måske underligt, hvis de ser en. 

De er flittigt blevet brugt som omklædningsrum i superheltefilm, private 'kysserum' i romantiske film og starten på et plot i actionfilm, men nu er det slut med at finde dem - i hvert fald i New York City.

Læs også

Bilist blev træt af elendig parkering: så tog han sagen i egen hånd

Det er selvfølgelig telefonbokse, der menes. 

Onsdag var således dagen, hvor New York City's aller sidste telefonboks blev fjernet. 

Det skriver Al Jazeera English i et opslag på Facebook, hvor de desuden har delt en video af fjernelsen af teleboksen. Se videoen herunder:

"New York City har fjernet byens sidste offentlige telefonboks, som var placeret på '7th Avenue', [det] markerer slutningen på en æra [...]," står der i opslaget, som i skrivende stund er blevet set 85.000 gange. 

Opslaget har fået tusindvis af 'reaktioner', hvoraf de fleste er triste eller overraskede 'emojis'. 

Kommentarfeltet bærer ligeledes præg af, at det er en nyhed, som folk ikke er glade for. 

"Af en eller anden grund er telefonboksens ende en lidt trist affære. [...] Men altså, livet går videre," står der for eksempel i en kommentar, ligesom en anden har skrevet: "De gode gamle dage. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne tage tilbage til den simplere tid."

Andre har påpeget, at telefonbokse stadig bliver brugt, og en har for eksempel skrevet: "Den telefonboks burde dog blive der, hvem ved, nogens batteri kunne dø, og de har virkelig brug for at lave en vigtig opringning!!!"

En anden har ligeledes skrevet: "Ikke alle har en mobiltelefon; for eksempel folk, der lever på gaden. Men de kan få byttepenge til at lave et telefonopkald. Dette marginaliserer dem yderligere."

Andre har foreslået, at telefonbokse burde blive stående som et slags kunstværk. 

"Den skulle være blevet efterladt der som en slags kunst. Det føles som udryddelse," står der således i én af kommentarerne i kommentarfeltet.

Ifølge Wikipedia blev den sidste telefonboks i Danmark fjernet d. 13. april 2018. 

Læs også

Tjek din postkasse: Du har modtaget vigtigt brev

 

 

Dagens Gossip