Verdens ældste akvariefisk er over 80 år: Det spiser den

Foto: Shutterstock

Måske er føden nøglen til det lange liv?

Hvor gammel bliver en fisk egentlig? Det er svært at vide, men den formentlig ældste akvarie-baseret fisk har da overlevet flere mennesker.

Den australske lungefisk Methusalem kom til San Francisco, USA i 1938, og lever altså stadig. Hun er 1,2 meter lang.

Biologer ved California Academy of Sciences sagde, at Methuselah vejer 18 kilo.

Læs også

Hun får "den bedst mulige pleje" og "trives forhåbentlig" - men kan være "lidt kræsen" med sin mad.

Som en primitiv art med lunger og gæller, menes den australske lungefisk at være en evolutionær forbindelse mellem fisk og padder.

Den australske lungefisk er en truet art, men museet har også to andre, som begge er yngre og menes at være i alderen  40'erne eller 50'erne.

Methusalem kan lide at spise friske figner og er opkaldt efter den bibelske figur Noahs bedstefar, som eftersigende skulle have levet til at være 969 år gammel.

Hendes første optræden i San Francisco Chronicle var i 1947: 

"Disse mærkelige væsner, med grønne skæl, der ligner friske artiskokblade, er kendt af videnskabsmænd som et muligt 'missing link' mellem land- og vanddyr."

Den tidligere ældste australske lungefisk, der er registreret, var i Shedd Aquarium i Chicago - men døde i 2017 i en alder af 95 år.

"Som standard er Methuselah den ældste," sagde Allan Jan, seniorbiolog ved California Academy of Sciences og fiskens vogter.

Methusalems plejere mener, at fisken er en hun, selvom det er svært at bestemme artens køn uden at foretage en risikabel blodprøve.

Akademiet planlægger at sende en lille prøve af hendes finne til forskere i Australien, som vil forsøge at bekræfte køn og bestemme fiskens nøjagtige alder.

Jan sagde i følge Sky News, at Methuselah kan lide at blive gnedet på sin ryg og mave og har en "blød" personlighed.

Han tilføjede:

"Jeg siger til mine frivillige, lad som om hun er en undervandshvalp, meget blød, blid, men selvfølgelig vil hun få pludselige energianfald, hvis hun bliver forskrækket.”

Læs også

Tidligere verdensstjerne i eksil: "Nu sælger jeg bøger og kører Uber"

 

 

Dagens Gossip