Verdens ældste folkeskoleelev er død som 99-årig

Foto: Youtube

Verdens ældste folkeskoleelev er død 99 år gammel i Kenya, lige før hendes afsluttende eksamen skulle begynde.

Priscilla Sitienei mentes at have været den ældste folkeskoleelev i verden, og hendes barnebarn har bekræftet, at hun døde fredeligt i sit hjem.

Da hun voksede op under den britiske besættelse af Kenya, fik Priscilla aldrig chancen for at gå i skole som barn, men mente stærkt, at alle skulle have chancen for at få deres uddannelse.

Læs også

Melder ud: Sådan bliver vejret i december

Ifølge BBC brugte hun 65 år på at tjene sit samfund som jordemoder, endda hjælpe med fødslen til nogle af de babyer, der ville blive hendes klassekammerater, før hun tog den chance, hun aldrig havde som barn og gik i folkeskole, så hun kunne lære at læse og skrive.

Da hun tilmeldte sig Leaders Vision Preparatory School, endte hun med at gå i klasse sammen med seks af sine tipoldebørn og håbede, at hun kunne være et eksempel for andre.

Hun plejede at fortælle børn, der ikke gik i skole, fordi de var for gamle til det, at hvis hun kunne være der, så kunne de også.

Priscilla fortalte også sidste år, at hun håbede, at hendes beslutning kunne motivere unge mødre til at gå tilbage til skole og få deres uddannelse.

Hendes yndlingsfag i skolen var naturvidenskab, religionsundervisning og matematik. Det skriver Unilad.

Priscilla, der oprindeligt blev afvist fra skolen, efter at Kenya gjorde grunduddannelse gratis i 2003, var i stand til at vise, hvor dedikeret hun var for at få sin uddannelse og fik lov til at være med som studerende i 2010.

Læs også

TV 2-profil smider tøjet for en god sag: "Er glad for, at jeg sagde ja"

 

 

Dagens Gossip