Vil hjælpe civile: Militær udsender overlevelsesguide

Foto: Shutterstock

Guiden skal hjælpe civile i en krigssituation.

Det er ikke kun i den ukrainske befolkning, at der i øjeblikket er en næsten panisk stemning.

Lige øst for Kina ligger østaten Taiwan, som også frygter for en invasion - bare fra Kina og ikke Rusland. Taiwan har tidligere hørt til Kina, men har været en selvstændig stat siden 1949. 

Læs også

H&M bekræfter: Lukker 240 butikker

Fra kinesisk side er der dog et meget stort ønske om igen at få indlemmet Taiwan som en del af Kina, og man har derfor gennem de seneste år øget den militære aktivitet omkring Taiwan med blandt andet jægerfly i luften og skibe til søs.

Frygten for en invasion er nu så stor, så det taiwanske militær har lavet en regulær overlevelsesguide til Taiwans civilbefolkning i tilfælde af en invasion.

Guiden kommer i kølvandet på situationen i Ukraine.

Taiwans guide beskriver, hvordan man finder bombeskjul via smartphone-apps, vand og madforsyninger, samt tips til forberedelse af førstehjælpskasser.

Den bruger tegneserier og billeder med tips til at overleve et militærangreb, såsom hvordan man skelner luftangrebssirener og måder at beskytte sig mod missiler.

"Vi giver information om, hvordan borgere bør reagere i en militær krise og mulige katastrofer, der kommer," fortalte Liu Tai-yi, en embedsmand fra ministeriets All-out Defense Mobilization-enhed ifølge Sky News.

Det ville muliggøre sikkerhedsberedskab og hjælpe folk til at overleve, sagde han og tilføjede, at det ville blive yderligere opdateret med lokaliseret information om steder med krisecentre, hospitaler og butikker til daglige behov.

Præsident Tsai Ing-wen har gentagne gange lovet at forsvare landet og føre tilsyn med et bredt moderniseringsprogram for at gøre landets styrker mere mobile og sværere at angribe.

Læs også

Lisbet Dahl skal hyldes: Sådan vil den sidste dag være

 

Dagens Gossip