Voldsom varme skaber tørke: Aldi-butik sætter loft på køb af flaskevand

Foto: Shutterstock

Det har den seneste måned været usædvanligt varmt flere steder i Europa, og varmen kommer ikke uden konsekvenser.

De sidste mange måneder har forskellige dele af Europa på skift været ramt af hedebølge og temperaturer på 30-45 grader. 

Selvom lande som Italien, Spanien, Frankrig og Grækenland er vant til varmt vejr om sommeren, har det alligevel været ekstremt i år, og lande i Nordeuropa, som ikke er lige så vant til varmen, er desuden også blevet ramt af høje temperaturer denne sommer. 

Læs også

Vild varme på vej: Her bliver der 41 grader

Det gælder blandt andre Tyskland og herhjemme, hvor vi i øjeblikket kan nyde solskin og 25-30 grader, men også hos vores naboer mod vest i Storbritannien har sommeren været usædvanlig varm, og det har nu fået konsekvenser enkelte steder. 

Som bekendt skaber ekstrem varme nemlig tørke, og det har skabt vandmangel nogle steder i Storbritannien i en sådan grad, at der er kommet begrænsning på, hvor meget vand man må bruge til for eksempel at vande sin græsplæne, men nu rammer begrænsningen også briternes velbefindende. 

I én Aldi-butik i Storbritannien har man nemlig følt sig nødsaget til at sætte en begrænsning på, hvor meget flaskevand kunder må købe, da udbuddet simpelthen er for stort på grund af den ekstreme varme. 

På et midlertidigt skilt i butikken står der således: "På grund af høj efterspørgsel i det varme vejr: Enkelte vandflasker er begrænset til fem flasker pr kunde. Begrænsningen er nødvendig for at lade dig og dine naboer få adgang til de produkter, I har brug for."

Foto: Privat

Ifølge den britiske avis The Sun er der dog ingen grund til bekymring, da Aldi har understreget, at Storbritannien langt fra er i en situation, hvor der pludselig kommer til at mangle drikkevand. 

Begrænsningen er således kun lavet i én af Aldis mere end 700 butikker i landet, og begrænsningen er ikke en realitet i de omkring 200 Aldi-butikker, der findes i Danmark.

Læs også

Aldi melder ud om vigtig ændring: Vil få store, men positive konsekvenser

 

 

 

Dagens Gossip