Vrede fiskere forhindrede frivillige i at redde nødstedte migranter: "Tag ikke flere af dem med hjem"

Foto: Shutterstock

I den engelske badeby Hastings sydøst for London blev en RNLI-redningsbåd blokeret af vrede fiskere, da den forsøgte at sejle ud for at redde migranter i nød.

Der udfoldede sig forleden dramatiske scener i den britiske badeby Hastings, da en gruppe vrede fiskere forhindrede en redningsbåd i at komme nødstedte migranter til undsætning. 

De ubehagelige scener kommer i kølvandet på, at 27 migranter døde, da deres båd kæntrede i forsøget på at krydse den Engelske Kanal. 

Læs også

Politiet finder kokain til en værdi af 680 millioner kroner i varehus

En lokal beboer ved navn Zoe var, ifølge Ladbible, ude at gå tur på stranden sammen med sin kæreste, da hun hørte "forfærdelige" og "hadefulde" råb, som blev råbt mod de frivillige, som bemandede redningsbåden. 

Hun udtalte til LBC: "I lørdags (d. 20. november) var min kæreste og jeg bare på stranden, og vi hørte redningsstationens port åbne, og vi tænkte "oh de er på udkald" og begyndte at se på."

"Der stod nogle fiskere og rensede fisk, og da porten åbnede hørte vi dem råbe ting som: "Tag ikke flere af dem med hjem, her er fyldt", "Det er derfor vi stoppede vores donationer" og lignende forfærdelige ting."

Zoe uddyber at fiskerne fysisk stillede sig i vejen, så det ikke var muligt for redningsmandskabet at få redningsbåden i vandet. Hun forklarer, at situationen var meget frustrerende, og at man "kunne høre hadet i deres stemmer".

Redningsbåden, som blev blokeret, var en RNLI-redningsbåd, som bliver drevet af frivillige. Royal National Lifeboat Institution er en velgørenhedsorganisation, som redder liv ud for bl.a. Storbritannien og Irlands kyster. 

Ifølge Ladbible udtaler Zeo, at politiet blev tilkaldt, og RNLI har siden bekræftet dette.

En talsperson fra organisationen har udtalt: "Vi kan bekræfte, at en hændelse blev anmeldt til politiet. Redningsbåden formåede at komme til søs, og redningsstationen er stadig aktiv."

Sussex Police har desuden udtalt: "Lige efter kl. 16 lørdag d. 20. november blev politiet gjort opmærksomme på nogle anmeldelser af forstyrrelser omkring RNLI-redningsstationen i Hastings. En politibetjent ankom til stedet, mens han blev assisteret af kolleger, som overvågede situationen ved hjælp af overvågningskameraer. Der blev ikke lavet nogle anholdelser." 

Læs også

Drama på pizzaria: Købte en pizza og ‘bragte’ den selv ud