Zoo har mistet deres største turistattraktion

Genrefoto. Foto: Shutterstock

Zoologisk have har på tragisk vis mistet deres helt store attraktion via coronasmitte.

Coronavirus har ikke kun ramt os mennesker. Mange dyr er også blevet ramt af virussen, og ikke alle har overlevet den.

I Danmark kender alle til minkene, som blev smittet og derefter alle sammen aflivet. I USA har man opdaget et smitteudbrud blandt hjorte.

Man har også kunnet læse om udbrud i forskellige zoologiske haver. I Nebraska, USA,  hvor Lincolon Children's Zoo har hjemme, er der kommet en trist meddelelse fra dyrepasserne. Det skriver Washington Post.

Læs også

Chok: 2 børn smidt ud af vindue

I sidste måned sagde parken, at dens dyrepassere havde "observeret symptomer i overensstemmelse med virussen hos kattedyr", som her er sneloeparder.

Symptomerne kan omfatte hoste, træthed og tab af appetit.

Zoo’en indsamlede næsepodninger og afføringsprøver, og kattene blev testet positiv kort efter, hvilket er zoo'ens første og eneste tilfælde.

Nu er meldingen desværre,at Lincolns 3 sneleoparder, Everest, Makalu og Ranney alle er døde af virussen. Zoo’en siger:

“Lincoln-kattene var elsket af hele vores samfund i og uden for zoologisk have. "Dette tab er virkelig hjerteskærende, og vi sørger alle sammen."

Foto: Shutterstock

Studier har vist, at mennesker godt kan smitte kattedyr med coronavirus, som så kan føre det videre til andre pattedyr. Hvorvidt at mennesker kan blive smittet af andre dyr, er endnu ikke afklaret.

Hvis et dyr smittes, behandles de typisk med steorider eller antibiotika. Der er dog også en mulighed med vaccination, da Zoetis har udviklet en specifik coronavirus-vaccine til dyr.

Måske zoo's skulle overveje det, for siden april 2020, hvor en tiger blev testet positiv for coronavirus i Bronx Zoo, er snesevis af dyr i zoologiske haver i USA blevet smittet.

Denne måned rapporterede Denver Zoo om verdens første to coronavirus-tilfælde for hyæner, og St. Louis Zoo fandt otte positive tilfælde blandt sine store katte, herunder i to sneleoparder.

Sneleoparder er også blevet inficeret i Louisville Zoo og San Diego Zoo , hvor 9-årige Ramil begyndte at få hoste og en løbende næse i juli.

Læs også

Rema 1000 med stor sejr