15 pragtfulde pointer om prutter, som vil gøre dig helt paf

Foto: Shutterstock.com

Nummer 4 ville vi have forsvoret var sand!

Prutter. Nogle larmer, andre sniger sig stilfærdigt ud af kroppen. Nogle er lydløse, mens andre brager igennem lydmuren som et F16-fly.

De er fascinerende, fordi vi alle sammen kender dem på egen krop.

Læs også

DMI udvider varsel: Snestorm rammer store dele af landet

Dagens.dk har samlet 15 facts om prutter.

1. Det gennemsnitlige menneske prutter 14 gange om dagen.

2. Dine prutter over en hel dag kan fylde en ballon. I alt omkring 700 millilitter for at være præcis.

3. Hastigheden på din prut er faktisk ganske imponerende. Den stiger ud af numsen og kommer til verden med tre meter i sekundet - eller 11,2 kilometer i timen.

4. Dårlige nyheder, kvinder. Pigers prutter lugter værre end mænds. Måske opdager man det ikke, fordi det primært er mænd, der har en uvane med at prutte i andres umiddelbare nærvær. Men kvinders prutter indeholder et højere koncentrat af hydrogensulfid end mænd, og derfor vil de lugte værre end mænds.

5. Verdens første joke handlede om prutter. I hvert fald den første joke, man har kunnet opspore på skrift. Det var professor Paul McDonald fra University of Wolverhampton, der fandt en joke fra år 1900 før Kristus. Den lyder: “Noget, der aldrig er sket, siden tidernes morgen: En ung kvinde pruttede ikke på hendes ægtemands skød.” Vi er dog ikke helt sikre på, at den stadig er sjov…

6. Hitler led udover af hepatitis også af frygteligt tarmbesvær. Det led til kronisk oppustethed, hvilket han tog 28 forskellige slags medicin for. Der var nok ikke så mange, der lavede pruttejokes i nærheden af ham dog.

7. Virksomheden Shreddies har opfundet bukser og underbukser, der reducerer lugten af prutter. De har nogle indlæg med kul, som skulle neutralisere lugten.

8. Ja, du kan sætte ild til dine prutter. Både methan og hydrogen er stærkt brændbare og findes i prutter. Alligevel er det nok ikke tilrådeligt. Folk har før sat ild til sig selv i processen.

9. Dine egne prutter lugter faktisk bedre end andres. Det er af samme grund, du ikke kan lugte, hvordan dit hus eller din hund lugter. Du er simpelthen blevet vant til det. Så hvis du synes, kærestens prutter lugter slemt, skal du måske bare lugte lidt mere til dem?

10. Jo strammere anus jo højere prutter. Hvis dine prutter lyder som et tambourorkester, kan du altid trøste dig med, at du ikke har en slap ringmuskel.

11. Der findes et job, som går ud på at lugte til andres prutter. I Kina kan en prutdufter tjene op til 333.000 kroner om året ved at diagnosticere patienter med mavelidelser ud fra lugten af deres prutter.

12. Nogle mennesker er besatte af prutter. De har faktisk en prutte-fetish. Det kaldes eproctofili, når mennesker bliver seksuelt opstemte af at lugte til andres tarmgasser.

13. Ifølge et studie fra University of California San Francisco-East Bay har 43 procent af alle kvinder sluppet en vind under sex.

14. Tarmgasser er ikke helt ufarligt. Ifølge Thought Catalog er der i videnskabens an(n)aler beskrevet flere tilfælde af eksplosioner på operationsstuer, efter der er blevet ophobet store mængder gasser.

15. Prutters lugte er blevet bragt på banen en del gange, så du skal heller ikke snydes for, hvad de egentlig skyldes. Faktisk er det kun en procent eller mindre af prutter, der lugter. Hovedingrediensen i en lugte-prut er hydrogensulfid, som giver dunsten af rådden æg. Velbekomme.

Læs også

Jes Dorph svarer på anklager: "Det er usandt"