Hun er vant til at stå på den store scene, og det danske folk er heller ikke i tvivl om, hvem hun er.
Når kulturen blomstrer og samler folk, opstår der ofte en unik følelse af samhørighed, som mange savner i dagens fragmenterede samfund. En følelse som Annette Heick virkelig har kunnet mærke, efter hun igangsatte hendes seneste projekt, og en følelse som hun i den grad har savnet.
Det skriver B.T.
Som en del af castet i musicalversionen af dette ikoniske værk, har Annette Heick fundet en måde at genoplive og dele en dyb følelse af fællesskab, som hun personligt har savnet.
Annette Heick har nemlig fundet en særlig glæde i at bringe historien om Korsbæk og dets indbyggere til live på scenen. Hun spiller rollen som Elisabeth Friis i musicalen, der får premiere i aften den 15. februar.
"Det har virkelig været underkendt i alt for lang tid, hvor virkningsfulde fællesskaber er, og hvad de betyder for os som mennesker," reflekterer Annette Heick over den fællesskabsfølelse, "Matador" og nu musicalen bringer. Denne indsigt er særligt relevant i en tid, hvor samfundet ofte føles opdelt, og den personlige forbindelse er blevet en sjældenhed.
Annette Heick påpeger, hvordan nutidens samfund mangler platforme, der fremmer fællesskab, og at hvert individ lever i sin helt egen virkelighed uden nogen form for fællesskab.
Dette er også noget, som entertaineren kan mærke nu, mere end nogensinde før. Netop denne følelse har også medført, at hun nu selv opsøger fællesskaberne mere og mere. Hertil fortæller hun, at hun er begyndt at ses med kvinder, som hun førhen har set som konkurrenter, men som nu i stedet bliver betegnet som de fedeste kollegaer.
- Det er så stort, dejligt og fedt et fællesskab, hvor jeg bare føler mig beriget, når jeg går derfra. Jeg flyver nærmest hjem på en lyserød sky, siger Annette Heick.
Hendes ord understreger en længsel efter mere sammenhæng og mindre splittelse i en verden, der synes mere polariseret end nogensinde.
Musicalen "Matador" er ikke kun en hyldest til den elskede tv-serie, men også et forsøg på at genoplive den fællesskabsfølelse, som serien repræsenterer. Med et manuskript udarbejdet i samarbejde mellem de prisvindende instruktører og manuskriptforfattere Anders Thomas Jensen og Susanne Bier, samt Lise Nørgaard selv, lover projektet at blive en trofast fortolkning af det oprindelige værk.