Den forkerte sang der vandt? - Danmarks vinderchancer til Eurovision Song Contest er nu langt større

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Selvom danskerne ikke umiddelbart var enige med fagjuryen, så lader det til, at både folk fra andre nationer samt bookmakerne mener, at Danmark står med bedre vinderchancer til Eurovision Song Contest.

Der har været meget snak om det netop overståede danske Melodi Grand Prix, hvor det blev den unge 20-årige Leonora, der med sangen ’Love is Forever’ løb med sejren. Stemmefusk har været det største tema, da flere grønlændere ikke mente, at deres stemme på Julie Berthelsen og Nina Jørgensen gik igennem, og senest har der været snak om, hvorvidt der overhovedet burde være en jury, da seerne faktisk gav flest stemmer til netop Julie Berthelsen og Nina Jørgensen.

I Danmark bør vi dog ikke være så kede af, at det netop er Leonora, der løb med titlen, og dermed skal repræsentere nationens farver ved Eurovision Song Contest i Israel. Det lader nemlig til, at folk fra andre lande er vildt begejstrede for det danske valg, og hos bookmakerne har de også været hurtige til at justere vinderchancerne for danskeren, der pludselig spås til at gå videre til det store finale show.

Inden Leonora blev udråbt som vinder af det danske Melodi Grand Prix 2019, stod Danmark nemlig til at ende på en 26. plads, hvis man tog gennemsnittet af de bookmakere, der allerede nu har odds på Eurovions Song Contest.

Oddset tog dog et gevaldigt dyk, da den danske befolkning og fagjuryen havde valgt den person, der skulle repræsentere Danmark. Det har resulteret i, at Leonora nu er gået fra en 26. plads til en forventet 14. plads i det samlede regnskab, og det betyder altså, at Danmark efter alt at dømme kan forvente at få Leonora videre fra hendes semifinale, når Eurovision Song Contest skydes i gang den 14. maj.

”Det er næsten samtlige bookmakere, der har sænket deres odds på Danmark. Det vil simpelthen sige, at de vurderer, at vores vinderchancer er blevet bedre efter Leonoras sejr,” fortæller Rasmus Petersen, der er en af folkene bag hjemmesiden Eurovisionworld.

 

Danskerne stemte på Julie & Nina

Hvordan oddsene havde set ud, hvis det i stedet havde været Julie & Nina, der fik den danske plads, er ikke til at spå om. Det kunne dog være gået anderledes til, hvis ikke juryen havde et ord at skulle have sagt.

DR har nemlig offentliggjort stemmerne fra både danskerne og juryen, og her viste det sig faktisk, at seerne havde givet Julie & Nina 23 % af deres stemmer, mens Leonora måtte nøjes med en andenplads hos danskerne med 18 % af stemmerne.

Fagjuryen havde dog Leonora som klar nummer 1, og de havde faktisk ikke engang Julie & Nina som en andenplads. De havde i stedet valgt Sigmund med sangen ’Say My Name’ som deres andet valg.

Ingenting kommer dog til at blive ændret, og dermed skal vi bare sætte vores lid til, at Leonora kan vinde hjerterne hos de mange europæiske nationer, så Danmark allerede til næste år kan afholde Eurovision Song Contest (Også selvom det bliver dyrt igen)

Fik du ikke hørt sangene fra i lørdags, så kan du høre dem i artiklen herunder.

Læs også

Se deltagerne til Melodi Grand Prix 2019 og hør sangene her

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip