Det her var helt forkert i Venner, men vi opdager det først nu

Foto: Cinetext Bildarchiv/00149926/Ritzau Scanpix

Selvom det er 15 år siden, at tv-serien 'Venner' indspillede det sidste afsnit, så er det sikkert ikke mere end et par dage siden, at du sidst stiftede bekendtskab med 'vennerne'. Men hvor godt kender du dem egentlig?

Gad vide om det på noget tidspunkt stopper med at være ‘in’ at tale om Friends, der naturligvis på dansk er bedst kendt som ‘Venner’.

Serien der startede i 1994 blev lynhurtigt en af de mest populære serier nogensinde, og de 10 sæsoner med 236 afsnit vidner om dens succes. I dag er det efterhånden 15 år siden, at ‘Vennerne’ filmede deres sidste afsnit, men de er stadig hotte i medierne den dag i dag.

Selvom du helt sikkert kan samtlige episoder i hovedet, og du med lukkede øjne ved, hvornår Ross siger ‘ We we’re on a break’, så er der helt sikkert også nogle ting, som du endnu ikke har opdaget.

Læs også

Advarsel: Populært blandt millioner, men det kan give dig lus

Mediet UniversityFox valgte nemlig at kigge på vores seks ‘Venner’ gennem andre briller, end dem vi normalt plejer at kigge på dem med, og karaktererne bliver faktisk en lille smule skræmmende.

Faktisk vil flere af vennerne ikke være personer, som man har lyst til at tilbringe meget tid med, hvis deres karakterer eksisterede i virkeligheden. 

Lad os tage et kig på, hvad UniversityFox fandt ud af.

Monica er ikke særlig rar

Monicas neurotiske personlighed har givet masser af grin til tv-seerne, men faktisk er hun langt fra en venlig person. Hun anklagede hendes rengøringshjælp for at være en tyv, kun af den simple årsag, at hun var en rengøringskone.

Hun tvang Chandler til at bruge sin opsparing på deres bryllup, og derefter åbnede hun samtlige af deres gaver uden ham.

Læs også

Nu kan du få leveret dine McDonalds-burgere derhjemme

Derudover så tager hun ofte Chandler for givet og skejer sig ud, hvilket blandt andet ses, når hun får en autograf på sin bh af en skuespiller til Joeys fest. Hun er også en alt for stor kontrolfreak til at lade Phoebe lege med hendes dukkehus, og listen med Monicas bizarre handlinger er lang.

Ross er meget kontrollerende

Ross Geller er en af de mest elskede karakterer fra serien, og han og Rachels forhold bruges ofte som symbol på det smukkeste og mest ikoniske parforhold på tv.

Rachel er naturligvis ikke perfekt, men det er Ross i den grad heller ikke. Selvom vi som tv-seere sidder og griner i langt de fleste tilfælde, så er Ross utroligt kontrollerende, og faktisk må han være en forfærdelig kæreste.

Han stoler ikke på Rachel til, at hun kan spise frokost med andre mænd end Joey og Chandler. Han oversvømmer hendes kontor med gaver, da hun starter på et nyt job, og han føler det nødvendigt at fortælle alle mænd, at de har noget sammen, for at holde dem væk.

Til gengæld er han den første til at hoppe på en anden kvinde, efter, at de har haft et større skænderi. Også selvom Ross mener, at de var på en ‘break’

Joey bliver dummere

Der hersker ingen tvivl om, at Joey aldrig kommer til at finde en intelligenskonkurrence, og allerede siden det første afsnit stod det klart, at Joey ikke var intelligent.

I begyndelsen af serien var Joey dog ikke dum som en dør, da han sagtens kunne komme med smarte comebacks.

I takt med at serien skrider frem, bliver Joey dog dummere og dummere. Det ses blandt andet, da hans køleskab går i stykker, og han føler sig tvunget til at spise alt indholdet, eller et af de mest ikoniske og absolut sjoveste øjeblikke i serien, da Joey skal lære fransk.

Læs også

Det er skadeligt for dit helbred at sove ved siden af en der snorker

Enhver person med evnen til at høre, burde vide, at det man forsøger at sige, ikke er fransk. Det gør Joey dog ikke, da han blot bliver dummere og dummere.

Phoebe er en rigtig dårlig ven

En rigtig god ven er en, som man kan stole på. Det kan man ikke med Phoebe, for hun kan ikke engang stole på sig selv.

Gennem hele serien af ‘Venner’ ser vi, hvordan Phoebe gang på gang bryder hendes eget kodeks. Hun sværger til ikke at spise kød, ikke gå med pels, arbejde for de store virksomheder eller handle ind i Pottery Barn.

Sjovt nok har Phoebe et standpunkt til hun tager et nyt, for hun spiser både kød, går med pels, arbejder for en stor massagevirksomhed, og hun køber naturligvis også ind i Pottery Barn.

Derudover så er hun forfærdelig til at holde på hemmeligheder, og hun skaber ofte splittelse i gruppen. Det bedste eksempel er, da hun fortæller Chandler, at Monica faktisk havde planer om at sove med Joey til Ross’ bryllup.

Rachel ødelægger alt

Mens Phoebe har det med at skabe splittelse i gruppen, så kan Rachel til gengæld ikke håndtere, når hun ikke får det, hun gerne vil have.

Læs også

Så længe lever en edderkop i din støvsuger

Når Rachel vil have noget, hun ikke kan få, så forsøger hun at manipulere andre mennesker eller sabotere dem. Hun fik blandt andet overtalt Bonnie til at barbere sig skaldet, fordi hun ville have Ross tilbage, og da hun så fik det, så droppede hun Ross igen.

Fællesnævneren er ofte, når andre kvinder er interesseret i Ros, for hun gav også Ross dårlige råd for at sabotere hans forhold til Julie, og hun fløj til London for at stoppe brylluppet med Emily.

Det giver ikke helt mening

Blandt de seks venner er Chandler den eneste af de seks venner, som UniversityFox ikke har kunne sætte en finger på. Den sarkastiske Chandler er uden tvivl meget usikker, men han har altid hjertet på det rette sted.

Det eneste tidspunkt Chandler reelt laver en stor brøler i serien, er da han kysser med Joeys kæreste. Det kan ikke forsvares, men forholdet mellem Joey og Kathy var meget overfladisk.

Derudover er Chandler generelt en rigtig god fyr.

Til gengæld har UniversityFox kigget på et par andre ting, der ikke giver særlig meget mening.

De fleste af vennerne er i job, og derfor burde de slet ikke have så meget fritid. De bruger ufatteligt meget tid i kaffebaren, og deres frokoster er overraskende lange i forhold til, hvad man normalt har.

Derudover så burde Phoebe og Joey være fuldstændig bankerot. Phoebe tjener primært ved at spille guitar på Central Perk, mens Joey kun har enkelte små roller i sæbeoperaer. Det burde ikke være nok til at holde dem kørende i en dyr by som New York City, heller ikke selvom Joey har fået en del hjælp til huslejen af Chandler.

Hvad mener du om ovenstående beretninger fra det amerikanske medie? Var det noget du allerede havde bemærket i ‘Venner’ eller kommer det som en overraskelse for dig?

Læs også

Forfærdeligt nyt: Koalaen er nu uddød

 

 

Dagens Gossip