Dine øjne skal på prøve: De fleste kan ikke se hvor mange ansigter der er på billedet

Skrevet af Emil Martesen

11 uger siden

|

08/03/2024
Foto: Reddit
Foto: Reddit
Dine øjne skal på prøve.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at vores hjerner stoler meget på vores synssans.

Men det er det bestemt ikke det eneste.

Vores øjne fortolker det, vi ser, meget hurtigt. Faktisk sker det indimellem, at det bliver gjort så hurtigt, at vi ikke engang selv er klar over det.

Men hvad sker der, når vores øjne undertiden tror, de ser noget, som faktisk ikke er det, det ser ud til at være? Man bliver forvirret! Måske er det netop derfor, at optiske illusioner er så fascinerende. Og derfor, at du kan finde så mange af dem på nettet.

Nedenfor ser vi en såkaldt optisk illusion, som har vist sig at volde problemer for mange. Det er nemlig langt fra alle, der har succes med at finde det rette antal ansigter på dette billede.

Optiske illusioner er yderst interessante af flere årsager, men en af de mest interessante faktorer ved dem er, at folk ser forskellige ting på disse billeder.

Hvor mange ansigter ser du?

Nedenfor er et maleri, der indeholder en række ansigter. Det kan de fleste se, men faktisk er det kun ganske få, der formår at finde dem alle.

Hvis du selv vil gøre dig forhåbninger om at finde alle ansigter, så skal du bruge det berømte ørneblik. Er du klar? Her kommer billedet.

Foto: Reddit

Hvor mange fandt du? Nedenfor afslører vi det rigtige svar.

Løsning

Hvor mange ansigter fandt du? Der er i alt ni ansigter på billedet.

Foto: Reddit

Hvis du ikke selv fandt alle ansigter, så er du ikke ene om det. Der er nemlig mange, der har svært ved det.

Det er naturligvis også hele idéen med disse optiske illusioner. Det skal nemlig være svært at komme frem til det rigtige resultat. Nu ved du, at der er ni ansigter, så måske du kan finde dem alle, hvis du forsøger igen.